Comunitat Valenciana

Cau una xarxa que va cometre 265 estafes en la venda de mascaretes en 21 províncies, entre elles València i Alacant

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal responsable de 265 delictes d'estafa relacionats amb la venda de mascaretes i material per a previndre la COVID-19 en 21 províncies -València i Alacant entre elles- en una operació en la qual han sigut detingudes sis persones de nacionalitat moldava i realitzat tres registres a Salou i Reus (Tarragona) i en Sant Adrià de Besòs (Barcelona).

Els investigadors estimen que la quantitat estafada per aquesta organització criminal podria ascendir a uns 100.000 euros. Els detinguts estan acusats dels delictes d'estafa, amenaces, extorsions, falsedat documental, usurpació de l'estat civil i blanqueig de capitals en el marc de l'Operació Hontecilla.

L'organització aprofitava l'estat de necessitat de la població d'obtindre mascaretes i altres productes sanitaris per la crisi sanitària del COVID-19 per a estafar particulars, ajuntaments, associacions, empreses, farmàcies i ortopèdies, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Se'ls ha confiscat documents de tot tipus falsificats, més de 100 targetes SIM, una vintena de telèfons mòbils d'última generació, dispositius d'emmagatzematge de dades, una cartera de gestió de cryptomonedes, targetes de crèdit/dèbit falses (la majoria d'elles de les denominades 'black', açò és, sense límit de despesa o amb un límit molt elevat), així com instruments per a l'elaboració de documentació falsa, 19.000 euros en efectiu i un vehicle d'alta gamma.

Amb la desarticulació d'aquesta organització la Guàrdia Civil ha aconseguit aclarir 265 delictes dels quals, entre ells 81 delictes d'estafa relacionats amb compra de material sanitari-mascaretes comesos en les províncies de Múrcia, Guadalajara, València, Huesca, Cadis, Alacant, Madrid, Sevilla, Toledo, Biscaia, Barcelona, Jaén, Zaragoza i Huelva.

També es relaciona a aquesta xarxa amb 41 delictes d'estafa relacionats compra de terminals mòbils en les províncies de Càceres i Alacant, 13 delictes d'estafa relacionats amb la compra de patinets elèctrics comeses en les províncies de Huelva i d'Alacant i 4 estafes per phishing en les províncies de Salamanca, Castelló i en les comunitats autònomes de Madrid i d'Astúries.

Segons la Guàrdia Civil, els arrestats són els autors d'altres 25 estafes relacionades amb la venda de rellotges en les províncies de Toledo, Saragossa, València i Pontevedra i 17 delictes d'amenaces i extorsions en les províncies d'Albacete, Biscaia i Valladolid. També se'ls imputa un delicte de blanqueig de capitals, 34 delictes d'usurpació d'estat civil i més de 50 delictes de falsedat documental.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento