Comunitat Valenciana

Coronavirus.- València concentra més d'un terç dels 62 brots que ha detectat Sanitat en l'últim dia

La ciutat de València concentra 23 dels 62 brots de coronavirus que ha detectat la Conselleria de Sanitat en les últimes 24 hores, i ha registrat el més nombrós d'ells: un focus d'11 contagis d'origen laboral.
Un "rastrejador" de Covida 19 contractat per Sanitat
Un "rastrejador" de Covida 19 contractat per Sanitat
GVA
Un "rastrejador" de Covida 19 contractat per Sanitat

Segons ha informat Sanitat, la capital ha registrat quasi la mitat de brots de la província (48), i més focus que les demarcacions d'Alacant i Castelló juntes (que han tingut nou i cinc focus, respectivament).

A més del brot d'11 casos de València, hi ha altres tres focus d'una desena o més d'afectats: són tres focus de 10 contagis a Alacant, Altea i Nules. Els dos primers són d'origen social i l'últim, laboral.

Pel que fa als brots de València ciutat, hi ha un altre focus de set casos i origen social; tres de sis casos (dos laborals i un de social); dos de cinc contagis i origen social; nou de quatre contagis (tots socials menys un de laboral) i set de tres positius (quatre laborals i tres socials).

A més de la capital, diverses ciutats més han registrat més d'un brot. És el cas d'Alfafar, Alzira, Elx i Sagunt, que han tingut tres cadascuna, i Torrent, Utiel i Vinaròs, amb dos en cadascuna.

Els brots d'Alfafar són d'origen social (dos de tres casos i un de quatre), igual que els de Alzira (un de huit, un altre de quatre i un altre de tres contagis). A Elx i Sagunt hi ha focus dos socials de cinc i tres casos en cadascuna. A més, la capital del Baix Vinalopó ha tingut un brot de quatre casos i origen laboral, i la del Camp de Morvedre, un de tres casos d'origen educatiu.

A Torrent, els dos brots s'han donat en l'àmbit educatiu i afecten cinc i quatre persones, a Utiel hi ha un focus de cinc positius d'origen laboral i un altre de tres d'àmbit social i a Vinaròs, tots dos brots són de tres casos (un de social i un altre laboral).

La resta de focus es localitzen a Albalat dels Sorells (quatre casos, origen social); Aiora (tres, social); Carlet (quatre, social); Cases Altes (cinc, social); Casinos (sis, social); Castelló de la Plana (tres, laboral); l'Eliana (cinc, social); Los Montesinos (tres, social); Massamagrell (cinc, social); Mislata (cinc, social); Montcada (nou, social); Oriola (tres, social); Paterna (tres, social); Picassent (cinc, educatiu); Puçol (tres, social); Sant Fulgenci (quatre, social); Vila-real (quatre, laboral) i Xàbia (cinc, laboral).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento