Comunitat Valenciana

Els preus apugen un 0,5% a l'octubre a la Comunitat Valenciana

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va apujar a la Comunitat Valenciana cinc dècimes a l'octubre respecte al setembre, encara que va abaixar un 0,9 en comparació del mateix mes de l'any anterior, segons les dades publicades hui per l'Institut Nacional d'Estadística.
Indústria extractiva
Indústria extractiva
ARIVAL
Indústria extractiva

En tot el país, l'IPC va pujar també un 0,5% a l'octubre en relació al mes anterior i va retallar de colp quatre dècimes la seua taxa interanual, fins al -0,8%.

En la regió, els preus van créixer un 0,5% mensual disparats pels del vestit i el calçat (11,7%), que arreplega el comportament dels preus en la nova temporada d'hivern.

També van créixer però menys els de els aliments i begudes no alcohòliques (1,5%); parament (0,7%); i ensenyament (0,1). Es va mantindre el sector altres.

En l'extrem oposat van baixar els preus de les comunicacions (-3,1%) conseqüència, quasi íntegrament, de la baixada dels preus dels servicis empaquetats de telefonia; vivenda (-1,2%) pel descens dels preus de l'electricitat i el gas; i oci i cultura (-0,6%) per la baixada dels preus dels paquets turístics.

Igualment es van abaratir els hotels, cafés i restaurants (-0,7%) per la disminució dels preus dels servicis d'allotjament; begudes alcohòliques i tabac (-0,2%); el transport (-0,4%) pel descens dels preus dels carburants i lubrificants; i la sanitat (-0,1%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento