Comunitat Valenciana

Cultura.- L'inclassificable Albert Pla arriba al TEM amb la seua "personalitat explosiva" i 'A pleno pulmón'

L'inclassificable artista Albert Pla portarà dissabte que ve, 31 d'octubre, la seua "personalitat explosiva" fins al Teatre El Musical (TEM) de València, on acudirà amb un dels seus espectacles més aplaudits i longeus, 'A pleno pulmón', que porta representant per tota la geografia nacional des de fa cinc anys.
Albert Pla arriba al TEM
Albert Pla arriba al TEM
TEM
Albert Pla arriba al TEM

Serà "una vetlada repleta d'inusual poètica, en la qual l'artista català es presenta completament a soles davant el públic -amb el qual interactua en tot moment i al qual murmura fins i tot cançons a cau d'orella-, i on torna a conjugar cançons delirants i tràgiques amb el seu particular xou escènic", assenyala la sala del Cabanyal-Canyamelar en un comunicat.

D'entrada, a Albert Pla (Sabadell, 1966) se li defineix com a cantautor. No obstant açò, gens en ell ni en la seua obra resulta mínimament convencional.

"Les seues cançons poden sonar extremes o infantils, és capaç de col·laborar amb artistes aparentment antagònics -de Fermín Muguruza a Pascal Comelade, passant per Quimi Portet o Estopa-, ha compost per a Pedro Almodóvar, ha fet d'acròbata en el teatre, ha actuat en mini concerts per a telèfons mòbils, ha estrenat un muntatge per a tota la família anomenat PP, ha escrit novel·les amb personatges trastornats i ha sigut actor als ordes de cineastes tan prestigiosos com Juanma Sota Ulloa, Isabel Coixet o Isaki Lacuesta", enumeren des del TEM.

Cap de les seues propostes s'ajusta als paràmetres habituals i tot al seu al voltant pareix una sorpresa constant. Ni tan sols el seu aspecte respon a patrons coneguts. Per a molts és un personatge provocador i irreverent i per a altres poc menys que un geni.

I així porta més de tres dècades, des d'aquell emblemàtic primer disc -'Ho sento molt', editat a l'octubre del 1989- i aquelles primeres actuacions en les quals ja deixava clar que el seu, més enllà de la música, consistia en una posada en escena única i inclassificable.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento