Comunitat Valenciana

Ribó sobre la seua decisió de destinar romanents a deute: "El que he fet té coherència. És la millor opció"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat aquest dilluns que la seua decisió de destinar els 32 milions d'euros de romanents de l'exercici 2019 a amortitzar deute bancari és una mesura amb "coherència" i "la millor opció" mentre arriba una resolució definitiva del Govern central respecte a l'ús d'eixos estalvis municipals.
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge recent.
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge recent.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA TWITTER
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge recent.

"Portem molts mesos d'espera", ha indicat el primer edil, que ha trobat a faltar una decisió de l'administració central amb "capacitat jurídica" que diga "si es poden usar els romanents d'una manera o una altra".

Així mateix, ha destacat que la seua opció d'usar eixos 32 milions per a reduir deute bancari, comporta estalviar 50.000 euros "d'interessos d'aquest trimestre" i disposar dels "8 milions d'euros anuals" d'amortització que s'haurien de pagar per a pròxims exercicis.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presentar juntament amb el vicepresident segon del Consell i titular de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, el projecte pilot per a construir vivenda pública en un solar de la ciutat, preguntat per la seua decisió de destinar els 32 milions d'euros dels romanents del 2019 a reduir deute bancari.

La mesura, aprovada divendres passat en la Junta de Govern Local de l'Ajuntament a proposta de l'alcalde, va tirar endavant amb el suport de Compromís, el soci majoritari de l'executiu local, i el rebuig del PSPV, l'altre integrant d'aquest equip.

Compromís demana un decret definitiu sobre l'ús de romanents mentre que els socialistes al·ludeixen a l'acord adoptat dimarts passat en el Congrés en favor de "la suspensió de les regles fiscals", subratllen que aquest obri la porta a l'ús "lliure" de romanents i advoquen per utilitzar-los per a "combatre la pandèmia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento