Comunitat Valenciana

Coronavirus.- La presència de Covid en aigües residuals augmenta en Sant Marcel·lí, Manuel Candela i Extramurs

La presència de coronavirus en les aigües residuals de València ha augmentat aquesta setmana en les zones de Sant Marcel·lí, l'eix dels carrers Doctor Manuel Candela i Eduard Boscà i Extramurs, segons ha informat la regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia.
La regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia, en imatge d'arxiu
La regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia, en imatge d'arxiu
© MAO / MAO
La regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia, en imatge d'arxiu

L'edil ha informat de les dades després de la Comissió Informativa d'Ecologia Urbana i Emergència Climàtica. Valia ha indicat que aquestes tres zones presenten nivells "molt per sobre de la mitjana", mentre que Campanar, Jesús-Patraix, Malilla, Quatre Carreres, Mestalla i Poblats Marítims estan en nivells "més baixos, però també per sobre de la mitjana".

Així mateix, ha precisat que on menys concentració s'ha registrat ha sigut a El Palmar, Perellonet, Natzaret i Ciutat Vella, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Segons ha indicat, la presència del coronavirus s'ha duplicat pel que fa a les dades que es van arreplegar la passada setmana, quan es van registrar 104 milions d'unitats genòmiques per litre, mentre que en les mostres arreplegades aquest dimecres apareixen més de 200 milions d'unitats genòmiques per litre.

Preguntada sobre si existeix alguna relació entre aquest increment i el pont del 9 d'Octubre, Valia ha indicat que no es pot establir una relació "causa-efecte", però ha afirmat que "determinats fites tenen un impacte en la mobilitat" i és "factible que desencadenen augments significatius". "L'increment és posterior al pont i, per tant, sí que podria haver tingut impacte", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento