Comunitat Valenciana

Oltra espera que "es depuren totes les responsabilitats" sobre el tracte a residents de DomusVI a Llíria

Oltra en una imatge d'arxiu
Oltra en una imatge d'arxiu
GVA
Oltra en una imatge d'arxiu

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat després de conéixer-se que la Fiscalia Provincial de València veu possible delicte contra la integritat moral en el tracte dispensat per la directora i els cuidadors de la residència DomusVI de Llíria a diversos ancians i remet les actuacions al jutjat que espera "que es depuren totes les responsabilitats" i s'aplique el dret penal si així correspon.

El ministeri públic va obrir d'ofici el 9 de setembre diligencies penals després de la denúncia d'una exempleada del centre que va gravar imatges dels ancians. En elles es veu un ancià que pateix un colp en caure al sòl sense que ningú acudisca a socórrer-ho, una dona que està sola i nua en una cadira o una altra de molt avançada edat que intenta menjar d'un plat sense ajuda ni una taula per a recolzar-ho.

"És un treball que està fent la Fiscalia. Nosaltres ja havíem detectat que en eixa residència estaven produint-se fets indesitjables i, a més, sancionables des del punt de vista de la legislació administrativa", ha assenyalat Oltra, que ha recordat que aquest centre de DomusVI té "la sanció més gran que s'ha posat mai des de la Generalitat a una residència", de 174.000 euros.

A més, ha remarcat que aquest centre "forma part d'un entramat empresarial que no només està tenint problemes en aquesta residència de tracte no correcte i degradant a les persones residents" i tampoc se circumscriuen a la Comunitat Valenciana, ja que els té a Catalunya, Galícia o Castella i Lleó també.

Per açò, ha indicat que és adequat que la Fiscalia "actue i s'aplique, si excedeix l'àmbit sancionador del dret administratiu, el dret sancionador penal".

Oltra ha incidit que en l'àmbit de l'atenció a majors "les empreses que posen el lucre per davant del benestar de les persones residents no tenen lloc en un sistema que el que vol és posar en el centre a les persones, la seua dignitat i bons tractes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento