Comunitat Valenciana

El Jardí Botànic de València inicia Ciència a la Fresca el 17 de setembre centrat en els virus

El Jardí Botànic de València inicia aquest 17 de setembre la seua segona edició del cicle 'Ciència a la fresca' que enguany es dedicarà als virus i oferirà xarrades divulgatives curtes i amenes, amb ponents de diferents disciplines.

Aquesta iniciativa, organitzada juntament amb la Física del Grel i que tindrà una altra sessió 24 de setembre, tractarà també l'Alzhèimer, el medi ambient, les pseudociències, les vacunes, la botànica i la vida en altres planetes, i a més es combinarà amb actuacions musicals intercalades, relacionades amb cadascuna de les intervencions, donant a les sessions el seu habitual esperit lúdic.

El dijous 17 de setembre comença el cicle, que s'oferirà en línia per a gaudir de les xarrades en directe, amb els virus sota la visió de la medicina, perquè "poden estar darrere d'una de les grans malalties neurodegeneratives dels nostres temps, segons ha indicat en un comunicat els impulsors

El doctor en Biologia Molecular i Director General d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Javier S.Burgos, acostarà el tema per mitjà de la xarra Virus i Alzhèimer: L'origen infecciós d'una pandèmia?

La pediatra, experta en vacunes, i investigadora de Fisabio en la mateixa àrea, María Garcés-Sánchez, parlarà entorn de Virus i immunitat: Avanços en el desenvolupament de la vacuna davant del SARS-CoV-2: què sabem fins ara? I és que, en el context de la pandèmia, el desenvolupament d'una vacuna eficaç resulta ser una necessitat real i una prioritat social i política, reconeguda ja per tots els sectors socials, han detallat els organitzadors.

PSEUDOCIÈNCIA

Eixe dia també la doctora en química biològica i membre del grup d'investigació ScienceFlows sobre percepció i comprensió social de la ciència, Empar Vengut, presentarà la xarra Virus i pseudociència: una pandèmia d'informació.

L'actual pandèmia de la COVID-19 ha vingut acompanyada d'una infodèmia, una sobreabundància d'informació, rigorosa, dubtosa i fal·laç, la qual ha propiciat una major confusió dins de la incertesa que ja porta associada una nova malaltia. Així s'abordaran teories de conspiració, d'informació de caràcter tòxic, de la (des)informació que ha circulat majoritàriament per xarxes socials, i de com combatre tot açò.

El dijous 24 de setembre, el químic i tècnic superior de medi ambient de la UV Alberto de la Guardia abordarà si 'El confinament ha millorat l'entorn? i per a qui?' i l'enginyera Agrònoma i investigadora María Isabel Font tractarà de Virus i botànica, centrant-se en si les plantes també emmalalteixen.

El Cap d'Instrumentació de l'Observatori Astronòmic de la UV Fernando Ballesteros ens abordarà la relació els 'Virus i Vida en altres planetes: pandèmies extraterrestres'.

Durant els dos dies la música la posarà el violí de Manuel Segarra i el cello de David Forés, que posaran banda sonora a totes les xarrades amb peces escollides per a cada temàtica que es contextualitzaran en directe durant les intervencions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento