El jutjat confirma l'arxiu de la investigació per la compra de Valmor que va adoptar al maig

El Jutjat d'Instrucció número 2 de València ha confirmat l'arxiu de la investigació oberta per la compra de l'empresa Valmor Sports SL -encarregada de l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València- per un euro per part de l'entitat pública Circuit del Motor, dependent de la Generalitat Valenciana, amb el que ratifica una decisió que va adoptar el passat mes de maig i contra la qual ara cap recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial.

Amb l'operació de la compra de Valmor, les arques públiques de la Generalitat van assumir un deute de la mercantil de 20 milions d'euros i van aconseguir traure endavant l'esdeveniment esportiu. Es tracta de la peça 2 del procediment, relativa a les negociacions per a l'organització del Gran Premi per mitjà de Valmor i la posterior absorció d'aquesta societat per part de Circuit del Motor. En la mateixa ja es van sobreseure les actuacions pel que fa a l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exconsellera de Turisme i Esport Lola Johnson, entre d'altres.

El jutjat va adoptar al maig l'arxiu, ara confirmat, en considerar que no pareix que la solució jurídic/econòmica que es va adoptar per a la compra fora "pura i simplement" producte de la voluntat del funcionari o polític corresponent, ni pareix "iraonable" vist des del punt de vista del conclòs pel Tribunal de Comptes, que va analitzar els aspectes econòmics i financers de l'operació sense veure responsabilitat en ella.

La Fiscalia Anticorrupció també havia sol·licitat l'arxiu, en oposició a l'Advocacia de la Generalitat, que va presentar recurs de reforma contra eixa decisió i en el qual, segons arreplega la nova resolució judicial, va reiterar els arguments utilitzats per a oposar-se al sobreseïment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento