Comunitat Valenciana

Coronavirus.- El Consell de la Joventut de València advoca per una "nova sexualitat" responsable en temps de Covid-19

Amb motiu del 'Dia Mundial de la Salut Sexual' que se celebra aquest 4 de setembre, el Consell de la Joventut de València (CJV) vol aprofitar per a posar l'accent en la importància mantindre "relacions sexuals segures, íntimes i plaents" en l'actual context de 'nova normalitat', provocat per la pandèmia del coronavirus.

Tal com ha explicat la presidenta del CJV, Ana Domínguez, les persones joves "hem de prendre consciència de la situació i no baixar la guàrdia a l'hora de seguir gaudint de la nostra sexualitat".

En aquest sentit, Domínguez ha subratllat la necessitat de seguir mantenint les mesures d'higiene i seguretat que prevenen possibles contagis i ser "especialment responsables" a l'hora d'intimar amb altres persones.

D'altra banda, des del Consell de la Joventut advoquen per seguir desenvolupant plans municipals d'educació afectiva i sexual que aprofundisquen en l'autoconeixement, autoerotisme i valors del respecte, equitat i dignitat que han d'imperar en tota relació íntima, de manera que els drets sexuals siguen coneguts i posats en pràctica per part de tota la joventut de la ciutat.

Finalment, la plataforma juvenil condemna enèrgicament els abusos i violència masclista que moltes dones joves segueixen patint en les seues relacions de parella, "conseqüència d'un sistema patriarcal que anul·la el plaer i llibertat de la dona" i davant del que, recorden, "només una educació basada en la igualtat i la condemna social del maltractament seran capaços de combatre", conclou el comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento