Comunitat Valenciana

Coronavirus.-Puig diu que en aquest moment no hi ha més zones en la situació de Benigànim però li preocupen els contagis

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que "en aquests moments" no es donen situacions com la del municipi de Benigàmin, confinat per resolució de la Conselleria de Sanitat, encara que s'ha mostrat "preocupat per l'extensió de la pandèmia i els contagis que s'estan produint".
Un parc de Benigànim
Un parc de Benigànim
EUROPA PRESS
Un parc de Benigànim

Des d'eixa perspectiva, el cap del Consell ha garantit que "si hi ha algun espai que en algun moment determinat haguera de tindre algun tractament, com s'ha fet a Benigànim, es faria".

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de visitar el col·legi Mare Nostrum de València, juntament amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, en ser preguntat pel confinament de Benigànim, després que el Jutjat del Contenciós-Administratiu número 3 de València anul·lara la resolució de la Conselleria de Sanitat per la qual es confina aquesta localitat, en considerar que "no supera el juí de proporcionalitat".

Després de la decisió judicial, la Conselleria de Sanitat va dictar una nova resolució per a mantindre les mesures excepcionals de Benigànim.

Segons Puig, "l'autoritat judicial té tot el seu dret a fer aquelles formulacions que corresponga i la Generalitat va respondre ràpidament, es va fer immediatament una nova resolució, en la qual s'intentava donar resposta a aquelles manques que plantejava la resolució judicial".

En tot cas, el cap del Consell ha defès que "aquest confinament s'ha produït per a defendre la salut pública dels ciutadans de la població de Benigànim, quan s'ha perdut la traçabilitat dels brots".

Així mateix, ha subratllat que la mesura ha sigut decidida "pels experts i l'autoritat de salut pública", quan han considerat que "es podia produir una propagació molt més àmplia". Per tant, ha conclòs, "s'han pres les decisions com es prendran en el futur: quan corresponga".

I és que segons Puig, la Generalitat farà "sempre allò que diguen els experts". En la seua opinió, "cal buscar unitat davant la pandèmia".

Així mateix, Puig estima que seria "positiu que el Govern en aquest moment establisca una norma per a donar major seguretat al conjunt de les autonomies i autoritats que han de prendre decisions que estan encaminades per la voluntat de garantir la seguretat dels ciutadans en una situació tan complexa com la qual estem vivint", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento