Comunitat Valenciana

La Udef assenyala que Trasgos va facturar a l'Ajuntament de València 2,8 milions entre 1999 i 2013 de manera "irregular"

Un informe policial, elaborat per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef), assenyala que l'empresa Trasgos i altres vinculades a ella van facturar a l'Ajuntament de València 2,8 milions d'euros entre els anys 1999 i 2013 amb "mètodes irregulars de contractació", amb fraccionament de contractes, amb criteris de selecció en els quals "sempre eren majoritaris els subjectius davant dels objectius" i "per via d'urgència sense justificar", segons ha anunciat aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.
Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València
AJUNTAMENT
Façana de l'Ajuntament de València

Ribó, que s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de la Junta de Govern Local, ha destacat que demanarà que el consistori es persone en la investigació oberta per aquests fets, iniciada a partir de la denúncia que a l'octubre del 2014 va presentar davant la policia com a portaveu del grup municipal de Compromís en l'Ajuntament i que es troba en mans ja del Jutjat d'Instrucció número 20 de València.

"El 30 d'octubre del 2014 jo era portaveu de Compromís i vaig presentar una denúncia, en nom de Compromís, a la Policia Nacional contra un entramat de quatre empreses", entre elles Trasgos i altres relacionades amb aquesta, ha detallat el primer edil. Ha agregat que la policia "ho va portar al jutjat" i ha apuntat que després d'açò "es va obrir una peça sobre aquest tema i el jutge va demanar informació sobre tots els contractes".

Joan Ribó, qui ha recordat que la Udef va acudir al consistori "a recaptar informació sobre contractes diverses vegades", ha comentat que aquesta "era l'empresa que va fer la campanya electoral del PP l'any 2011, la que va fer els congressos del PP de la ciutat de València i altres esdeveniments com la Japan Week".

"El grup va facturar entre els anys 1999 i 2013 un total de 2,8 milions d'euros a l'Ajuntament, pràcticament a tots els servicis", ha dit, alhora que ha indicat que "destaquen els 1,5 milions d'euros a la Fundació Esportiva Municipal i al servici Esports". Ha manifestat que eixes competències les portava "el secretari del grup municipal" del PP actual i ha ressaltat la "vinculació entre l'anterior i l'actual".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento