Comunitat Valenciana

L'Incliva participa en un assaig Fase II de la primera immunoteràpia espanyola davant de les metàstasis més difícils

L'Institut d'Investigació Sanitària Incliva, de l'Hospital Clínic de València, participa en un assaig en Fase II de la primera immunoteràpia espanyola, que es provarà en metàstasi de difícil control, segons ha informat el centre en un comunicat.
TRACTAMENT AMB BO-112
TRACTAMENT AMB BO-112
INCLIVA
TRACTAMENT AMB BO-112

Es tracta d'un estudi internacional multicèntric, en el qual s'analitzarà l'eficàcia i la toxicitat de l'aplicació d'aquesta immunoteràpia espanyola, de nom BO-112, en combinació amb el fàrmac pembrolizumab (la immunoteràpia líder en el mercat, comercialitzada amb el nom de Keytruda) en un context en el qual ara hi ha molt poques opcions terapèutiques: les metàstasis de fetge del càncer colorrectal o el gastroesofàgic.

El primer pacient per a l'estudi acaba de reclutar-se en Incliva. La hipòtesi és que combinar aquestes dos immunoteràpies, amb dos formes d'actuar diferents però complementàries, pot ajudar a controlar les lesions hepàtiques i, possiblement, fins i tot lesions allunyades d'elles, la qual cosa suposa un desafiament terapèutic per als oncòlegs en l'avanç del tractament mitjançant immunoteràpia, el més revolucionari, en l'actualitat, davant del càncer.

A diferència de Keytruda, -un medicament que pertany als anomenats inhibidors de punts de control, que actua contra el PD-1-, BO-112 és un fàrmac que activa la immunitat innata simulant la resposta que desencadena un virus i, en administrar-se en l'interior de les lesions tumorals, en aquest cas, dins de les lesions hepàtiques, fa a les cèl·lules tumorals més visibles al sistema immune, que actua destruint-les.

La combinació dels dos medicaments es provarà, en el marc d'aquest assaig Fase II, en sis hospitals espanyols -l'Hospital Clínic Universitari, de València; l'Hospital Vall d'Hebron, de Barcelona; l'Hospital Universitari Reina Sofia, de Còrdova; la Clínica Universitat de Navarra; i l'Hospital Universitari Ramón y Cajal i l'Hospital Universitari Gregorio Marañón, de Madrid-, a més d'en altres centres hospitalaris de Bèlgica, Alemanya i Itàlia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento