Comunitat Valenciana

Ribó lamenta que València no sap quines ajudes al transport del Fons Covid li arribaran: "Eixa és la dura realitat"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha lamentat que aquesta ciutat desconeix quines ajudes li arribaran del fons estatal per a compensar les pèrdues del transport per la pandèmia de coronavirus.
L'alcalde de València, Joan Ribó, en roda de premsa. (arxiu)
L'alcalde de València, Joan Ribó, en roda de premsa. (arxiu)
JOSE JORDAN
L'alcalde de València, Joan Ribó, en roda de premsa. (arxiu)

El primer edil ha assenyalat que dels 800 milions que repartirà el Govern per a transport -inclosos en el fons de 16.000 milions destinats a les comunitats autònomes- "a la Comunitat Valenciana solament arribaran 40 milions d'euros, dels quals encara no tenim notícies del que arribarà a l'Autoritat de Transport Metropolità de València". "Aquesta és la dura realitat", ha manifestat.

Així mateix, ha asseverat que, "segons les últimes notícies, el Consorci Regional de Transports de Madrid rebrà 258,1 milions i l'Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona rebrà part dels 240,5 milions que es destinaran a Catalunya".

L'alcalde ha criticat que València "ha quedat fora dels recursos del Govern de l'Estat que sí han arribat a ciutats com Madrid i Barcelona, perquè aquestes ciutats posseeixen un consorci metropolità de transport i aquestes ajudes s'entenen com supramunicipals".

Un punt que Ribó ha qüestionat, atés que València "compta amb una entitat metropolitana de transport creada l'any 2017 i consorciada pel mateix Ajuntament i la Generalitat".

Aquest mateix matí, Joan Ribó avançava en una roda de premsa que demanarà una entrevista amb el ministre de Transports, José Luis Ábalos, per a explicar-li "amb molta claredat" la situació econòmica de l'Empresa Municipal de Transports de València i exigir-li ajudes del Govern central per al finançament d'aquest transport públic.

Així mateix, mostrava la seua intenció de traslladar la situació de la companyia municipal a la Generalitat i a l'Autoritat Metropolitana de Transport de València i destacava la necessitat que aquesta última "funcione" i aconseguisca que les ajudes arriben al transport públic metropolitana i urbà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento