La Generalitat redueix al mínim els tràmits del lloguer assequible

La Conselleria Arquitectura Bioclimàtica ha agilitzat el procediment per a l'assignació de vivendes de la seua propietat en règim de lloguer assequible per a facilitar i reduir els tràmits administratius. Està operatiu des de l'1 de juny.
La Generalitat inicia el procés de regularització de 155 vivendes ocupades en el barri del Carmen
La Generalitat inicia el procés de regularització de 155 vivendes ocupades en el barri del Carmen
EVHA

En els últims anys, l'augment desmesurat dels preus en el mercat del lloguer ha fet que les sol·licituds per a accedir a vivendes de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) en arrendament assequible s'hagen multiplicat, explica la Generalitat en un comunicat.

A partir d'ara, una sol·licitud és admesa amb el mínim de documentació. Solament cal omplir un formulari, que anirà acompanyat de la declaració responsable del compliment de requisits, de les circumstàncies personals i socioeconòmiques per a la prebaremació i dels DNI/NIE dels interessats.

Una vegada que la família és inclosa en el procés d'assignació d'una vivenda, es comprovarà que compleix els requisits. L'objectiu és reduir al màxim possible la càrrega burocràtica i administrativa als sol·licitants, destaca el director de l'EVha, Alberto Aznar.

Per a tindre una gestió més eficient de les vivendes, l'EVha ha canviat així el criteri d'admissió, que inicialment considerava que una sol·licitud era admesa solament quan quedava acreditat que el sol·licitant complia els requisits establits en la normativa.

Les sol·licituds admeses s'ordenaran tenint en compte la puntuació obtinguda. Les sol·licituds que tinguen més punts en la baremació provisional se'ls demanarà la documentació que acredite el compliment dels requisits i les situacions personals i socioeconòmiques contingudes en la declaració responsable. Mentre, les que no ho acrediten perdran la puntuació o seran excloses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento