Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Puig defèn la desescalada per departaments a la Comunitat: "La vida no discorre en una província"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha incidit que la proposta del Govern autonòmic per a iniciar el procés de desescalada és la divisió per departaments de salut i no la provincial, ja que aquesta última "no és la més concorde al que representa la Comunitat Valenciana". "La vida no discorre dins d'una província", ha dit el cap el Consell, que ha advertit que podrien donar-se situacions "ridícules", com que "no es puga transitar d'un poble a un altre que tinguen unitat econòmica i sanitària".
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig,
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig,
GVA
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig,

No obstant açò, Ximo Puig ha remarcat que aquesta petició de la Comunitat Valenciana "no es fa com una esmena a la totalitat des d'una perspectiva identitària" al pla del Govern central, sinó tenint en compte criteris de "eficiència".

Així ho ha asseverat el president en una compareixença després de reunir-se, de forma telemàtica, amb els portaveus dels grups a Les Corts Valencianes.

Puig ha assenyalat que la Generalitat demana a l'Executiu espanyol poder desenvolupar el desconfinament gradual prenent com a referència els departaments de salut i que aquesta vesprada tornarà a realitzar aquesta proposta en la Interterritorial amb el ministre de Sanitat.

"La realitat provincial -ha argumentat- no és la més concorde al que representa la Comunitat Valenciana. Una província com Alacant, per exemple, té una diversitat extraordinària i en si mateixa és més gran que moltes comunitats autònomes".

Puig ha insistit que amb açò el seu govern "no fa una esmena a la totalitat, sinó que parla d'eficiència, de millorar la quotidianitat de les persones". "La vida no discorre dins d'una província i hem de buscar les fórmules més efectives", ha asseverat el dirigent autonòmic, que ha apuntat que el propi director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ja ha obert la possibilitat a altres mirades.

En aquest punt, Ximo Puig ha defès que la divisió per departaments de salut dona una millor resposta "al que és bàsic", com la disponibilitat i les UCI davant un hipotètic rebrot o el reforç de l'Atenció Primària. Ha precisat que la situació de tots els departaments no és la mateixa -l'afecció en el del Baix Segura és menor, per exemple- i que caldrà fer un estudi general.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento