Comunitat Valenciana

Coronavirus.- L'ONU tria València per a coordinar un grup de treball de resposta smartcity a la Covid-19

L'Organització de Nacions Unides (ONU) ha triat la ciutat de València per a coordinar un grup de treball de resposta smartcity a la pandèmia del coronavirus. Així, l'Ajuntament de la capital valenciana, per mitjà de l'Oficina Ciutat Intel·ligent, encapçalarà un grup de treball internacional per a potenciar aquesta estratègia en la lluita contra la Covid-19.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Ajuntament de València

Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcalde de València, Joan Ribó, en la roda de premsa que ha oferit després de la reunió de la Comissió de Seguiment del coronavirus celebrada aquesta jornada en el consistori. El primer edil ha recordat que aquesta trobada té lloc diàriament "per a adoptar mesures amb les quals atenuar l'impacte d'aquesta pandèmia".

Ribó ha considerat que amb el projecte que liderarà la capital valenciana permetrà "compartir experiències" entre ciutats de tot el món i "beneficiar-se" d'iniciatives davant de la Covid-19. L'alcalde ha precisat que ha sigut la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), l'agència de Nacions Unides, la que ha fet l'encàrrec a l'Oficina Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de València.

Joan Ribó ha explicat que els objectius de la iniciativa són "poder fer un seguiment de l'evolució de la malaltia en la ciutat, analitzar quins senyals poden ajudar a fer previsió, anticipar el comportament de la ciutat i intentar així ralentir la propagació del virus".

Referent a açò, ha apuntat que davant l'impacte d'aquesta pandèmia "sense precedents en l'aspecte social i econòmic de moltes ciutats, les solucions de TIC i les tecnologies digitals poden impulsar la capacitat de resposta d'una ciutat".

"Em pareix molt important aquest encàrrec", ha afirmat l'alcalde, que ha ressaltat que el projecte permetrà "monitoritzar el progrés i ralentir la propagació del virus fins a advertir senyals primerencs que salvarien innombrables vides".

Ribó ha ressaltat, així mateix, que l'Ajuntament de València, "des de l'inici de la crisi" del Covid-19, està fent "un seguiment de la malaltia i dels senyals de la mateixa". Així, ha indicat, com a exemple, que el consistori "controla el trànsit de vehicles o el nombre d'usuaris de l'Empresa Municipal de Transports (EMT)" i que d'aquesta revisió extrau dades que demostren "el grau de compliment de confinament de la societat" pel Covid-19 i l'estat d'alarma decretat pel Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento