Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Baleària garanteix el proveïment de productes essencials i posa la seua flota a la disposició del Govern

El president de Baleària, Adolfo Utor, ha destacat que l'objectiu de la naviliera en aquesta crisi deguda al coronavirus és "garantir el servici de proveïment d'articles de primera necessitat i aliments, com a empresa responsable i compromesa amb els territoris on opera" i posa tota la seua flota a la disposició del Govern central.
Buc de Balearia
Buc de Balearia
BALEARIA
Buc de Balearia

La companyia, que ha transmès "un missatge de tranquil·litat als ciutadans, les empreses i les autoritats", compta amb un pla de contingència per a assegurar el transport de mercaderies a Balears, Ceuta, Melilla i Canàries i ha posat "tots els vaixells i mitjans materials i personals de l'empresa al servici d'aquest objectiu i a la disposició de les autoritats governamentals per a atendre totes les necessitats de transport marítim destinades a la lluita contra el Covid-19".

El president ha reiterat el seu agraïment a l'esforç del personal de Flota, operativa portuària, taquilles i altres departaments implicats que segueixen treballant per a assegurar l'arribada diària de mercaderies.

PROTOCOLS A BORD

Des de l'inici de l'alerta sanitària la naviliera disposa d'un comité intern de seguiment i gestió i ha establit protocols tant a bord com en les instal·lacions en terra. Així, Baleària ha optimitzat els relleus de les tripulacions per a limitar els desplaçaments i disposa de tripulacions específiques de relleu per a assegurar l'operativa dels vaixells i garantir així el subministrament de mercaderies.

A més de reforçar la neteja i desinfecció de vaixells i altres instal·lacions i transmetre a tots els empleats les recomanacions de l'OMS i el Ministeri de Sanitat com a prevenció, en els últims dies s'han engegat noves mesures.

Així, els xofers dels camions que transporten mercaderies són allotjats en cabines individuals que han sigut prèviament desinfectats, i on se'ls ha proporcionat menjar i beguda, ja que estan tancades les cafeteries, restaurants i botigues.

Destaquen que el personal de cuina treballa amb màscaretes i llavat de mans constant; s'extremen els procediments de neteja i desinfecció, i se segueixen tots els protocols de seguretat alimentària. En la resta dels tripulants, es procura en tot moment que puguen mantindre les distàncies de seguretat, i en cas contrari se'ls proporciona màscaretes.

La companyia té determinat un protocol per a possibles casos de coronavirus a bord, que actualitza segons les indicacions de les autoritats sanitàries, i que inclou la designació en tots els vaixells de llocs destinats a aïllament, encara que han subratllat que fins al moment no s'ha detectat en la companyia cap cas confirmat no simptomàtic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento