Comunitat Valenciana

À Punt estrena 'Cròniques de l'aïllament', un podcast efímer amb testimonis de professionals i famílies

  • El programa, creat pel periodista Eugenio Viñas, serà d'emissió diària fins a la fi de l'estat d'alarma.
  • Estarà disponible, uns minuts després de la seua estrena, tant en la web de l'ens com en les plataformes habituals.
  • L'objectiu és que servisca de "reflex d'una realitat tant històrica com insospitada", informen des de l'ens.
Nou podcast d'À Punt pel coronavirus
Nou podcast d'À Punt pel coronavirus
À PUNT
Nou podcast d'À Punt pel coronavirus

À Punt Mèdia estrena aquest divendres a les 22 hores un programa de ràdio efímer i innovador sobre la crisi del coronavirus. 'Cròniques de l'aïllament' mescla els testimonis dels professionals al capdavant del conflicte amb els de les famílies confinades a casa.

L'espai, d'emissió diària fins a la fi de l'estat d'alarma, naix amb la vocació de convertir-se en una referència documental per al futur, destaca la radiotelevisió pública valenciana en un comunicat.

'Cròniques de l'aïllament' estarà disponible, uns minuts després de la seua estrena, tant en la web de l'ens com en les plataformes habituals de podcast: Spotify, Ivoox o Apple Podcast. L'objectiu és que servisca de "reflex d'una realitat tant històrica com insospitada".

Durant una hora, cada dia, les veus de professionals com sanitaris, psicòlegs o periodistes seran tractades de manera íntima i pròxima, juntament amb relats domèstics, noves quotidianitats i sensacions i opinions anònimes del poble valencià.

El projecte s'inspira en les nits de radioaficionats, però amb la producció d'un podcast contemporani. El seu creador, Eugenio Viñas, ja va dirigir tres temporades del documental 'Focus. Què ens passa?', amb 39 capítols emesos entre el 2018 i el 2019 en la ràdio d'À Punt.

En definitiva, 'Cròniques de l'aïllament' pretén convertir-se en una ferramenta per a arreplegar l'evolució de la crisi en primera persona, les reaccions i pensaments més humans i els relats personals de quasi cinc milions de persones confinades quasi de la nit al dia.

Amb una data no determinada de tancament d'emissió, l'equip del programa anirà acumulant testimonis per a oferir una mostra de les reaccions, incerteses i solucions creatives a l'aïllament pel Covid-19. El projecte compta amb una producció, edició d'ambients i creació sonora original a càrrec de Laura Romero i Martí Guillem.

Paral·lelament, aquest dissabte i diumenge, el programa 'De banda a banda' emet un especial en directe des de les nou del matí, seguit del magazín cultural 'Gravetat zero' a les 12 hores.

Partits històrics els diumenges al matí

Durant la quarantena, atenent les demandes de l'audiència i tenint en compte la paralització de les competicions, À Punt recupera els diumenges al matí partits històrics de diverses disciplines esportives. Els Partits de futbol, però també de bàsquet, pilota i altres moments inoblidables per a l'esport valencià.

Aquest diumenge, s'emet a les 11.30 hores el València CF-RCE Espanyol de la temporada 2001-2002, un partit que va ser clau en una lliga que eixe any va guanyar el club valencianista. En acabar aquesta històrica trobada arriba la primera entrega del documental 'Ara fa cent anys', que recorre els cent anys d'història del València Club de Futbol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento