Comunitat Valenciana

El compositor valencià Saül Gómez Soler estrena a Bèlgica la seua primera simfonia per a banda

El compositor valencià Saül Gómez Soler estrenarà el pròxim 8 de març a Bèlgica la seua Simfonia nº 0, 'Breathing bits'. Es tracta d'un encàrrec de la banda Harmonie De Kunstvrienden de Sint-Eloois-Winkel que dirigeix Dimitri Bracke, qui és "un gran admirador" de l'obra de l'autor d'Ontinyent i va confiar en ell per a aquesta composició.
El compositor valencià Saül Gómez Soler
El compositor valencià Saül Gómez Soler
REMITIDA C.QUÍLEZ
El compositor valencià Saül Gómez Soler

L'obra s'interpretarà en el centre cultural D'Espil en el marc d'un concert en el qual la formació farà un recorregut per alguns títols que ha tocat en els últims anys i que han sigut seleccionades pel públic i els músics (Nimrod de Elgar o Una noche en el monte pelado de Moussorsgsk, entre altres).

En el programa destaca l'estrena mundial de l'obra de Saül. El compositor es troba "molt il·lusionat" davant la presentació de la seua primera simfonia sota la batuta del director Dimitri Brake: "Feia temps que estava esperant una oportunitat així, un repte d'aquest nivell", assegura en un comunicat.

Saül Gómez, que assistirà a l'estrena, aprofitarà el viatge per a impartir una master class sobre la seua música i el fenomen de les bandes de música valencianes.

La banda Harmonie De Kunstvrienden de Sint-Eloois-Winkel és una de les més valorades de Bèlgica i des dels anys 70 se situa en la categoria superior. A més d'aquesta agrupació, l'entitat disposa d'una banda de percussió i dos joves orquestres (Piccolino i Piccolo Orchestra).

Des del 2010 Dimitri Brake està al capdavant de la formació. Brake va estudiar direcció en Antwerp amb Dirk De Caluwe i a Maastricht amb Jan Cober. És professor de direcció a Gant i Willebroek. En l'actualitat, dirigeix De Kunstvrienden de Sint Eloois Winkel, l'orquestra vent de la Universitat de Gant i la Koninklijk harmonieorkest de Schelle.

A més d'aquesta estrena, Saül realitzarà diversos assajos amb la banda Harmonie De Gilde d'Asse, per a qui ha escrit una nova versió de la seua obra Leonardo dreams amb tres noves seccions i narrador.

'Breathing bits' parteix de la idea que la tecnologia forma part indissoluble de la societat del segle XXI i és un element que, sens dubte, ha canviat la percepció de la nostra realitat i el nostre entorn.

"L'ésser humà ha caigut indefectiblement en les xarxes d'una era digital de la qual depenem en gran manera" i per açò es planteja si és possible viure al marge i si som conscients del que hem guanyat i el que hem perdut amb aquesta cessió a la tecnologia", apunta Saül Gómez Soler en un comunicat.

L'autor es pregunta "si podem ser capaços de prendre les regnes de la nostra destinació en aquesta nova realitat acceptant les millores que ha aportat la tecnologia a la nostra vida i mantindre els trets socials que formen part de la nostra essència com a humans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento