Detingut a Alacant un fugitiu buscat per França per blanqueig de capitals

Agents de la Policia Nacional han detingut en la ciutat d'Alacant un fugitiu d'origen espanyol que era buscat per l'Autoritats franceses després de ser condemnat a tres anys per un delicte de blanqueig de capitals. El detingut va ser sorprès el 2014 en la frontera quan transportava en el seu vehicle més de 130.000 euros que no va poder justificar, segons ha informat la Comissaria provincial.
Imagn d'arxiu d'una detenció
Imagn d'arxiu d'una detenció
CNP

El pròfug ha sigut localitzat pels agents del Grup de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial encarregats de la cerca i detenció dels fugitius en la província, en col·laboració amb el Grup de Fugitius de la Comissaria General de Policia Judicial.

L'Orde de detenció va ser emesa per les Autoritats franceses després de ser jutjat en absència en el país veí i ser condemnat a tres anys de presó.

Els fets pels quals va ser jutjat es remunten a l'any 2014 quan el detingut va ser interceptat per la Policia francesa en la frontera entre França i Bèlgica amb més de 130.000 euros en el vehicle, la procedència del qual no va poder justificar. A més els gendarmes van trobar en el vehicle restes de cocaïna.

Els agents de la Policia Nacional van rebre informacions que situaven el pròfug en la ciutat d'Alacant, per la qual cosa es va establir un dispositiu policial en aquesta localitat que va aconseguir localitzar i detindre el fugitiu.

El detingut de 50 anys d'edat va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de Guàrdia de l'Audiència Nacional que serà l'encarregat de dilucidar sobre els tràmits d'extradició.

UN ALTRE DETINGUT PER O.E.D.E

D'altra banda, agents del mateix grup han detingut un home d'origen kosovar i nacionalitat belga, en constar-li en vigor un Orde Europeu de Detenció i Entrega amb finalitats d'Extradició emesa per les autoritats belgues per delictes contra l'ordre públic i contra les persones.

El reclamat havia sigut sentenciat a Bèlgica per delictes comesos des de l'any 2006. Entre ells destaquen robatoris violents, amenaces i lesions, enfrontant-se a una possible condemna de prop d'11 anys de presó.

Després d'un ampli dispositiu orientat a la seua localització, el fugitiu va ser detingut en la localitat de Torrevella (Alacant). El detingut, de 39 anys, va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número dos de l'Audiència Nacional de Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento