Comencen els enderrocaments de la caserna d'Enginyers per a construir 450 habitatges, un parc i un col·legi

El antiguo cuartel de Ingenieros, en el centro de la imagen.
El antiguo cuartel de Ingenieros, en el centro de la imagen.
20MINUTOS.ES / GOOGLE MAPS

Un dels espais més grans i inutilitzats des de finals dels anys 90 a València, l'antiga caserna d'Enginyers, es convertirà en una nova zona urbanitzada amb habitatges, un parc i un col·legi.

Els treballs de demolició de les antigues instal·lacions militars i de l'edifici del col·legi públic Sant Ángel de la Guarda, situats al carrer Sant Vicent, en el tram sud de la ciutat, han començat aquesta setmana, i està previst que tinguen una duració de dos mesos.

Així ho ha explicat la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, qui ha ressaltat que aquesta intervenció del Govern d'Espanya permetrà la construcció de 450 habitatges públics, un parc i nou centre escolar.

Interior del antiguo cuartel de Ingenieros
Interior del antiguo cuartel de Ingenieros

"Es tracta d'un dels punts negres urbanístics de la zona, i a més d'aquesta actuació depén una dotació educativa que limitarà amb un nou parc", ha ressaltat Gómez, qui ha reivindicat que amb la intervenció "s'acabarà amb dècades de degradació". La regidora també ha recordat que aquesta operació es trobava pendent des que, en la dècada dels 90, aquests terrenys van deixar de tindre ús militar.

Cronològicament, en 2012, el Consistori va remetre a SEPES, l'entitat estatal que gestiona el sòl públic i depén del Ministeri de Foment, informes favorables per a escometre les primeres obres d'urbanització.

Finalitzats els enderrocaments que acaben de començar, la citada empresa de Foment començarà la urbanització del PAI d'Enginyers que abasta els terrenys compresos entre els carrers Sant Vicent, l'Uruguai, Francisco Climent i Dolores Alcayde. "Posteriorment, a través del Pla Edificant, l'Ajuntament construirà un nou col·legi”, ha explicat.

L'edil també ha ressaltat que aquesta intervenció forma part del Pla 20.000 del Ministeri de Foment per a impulsar l'oferta de pisos de lloguer, i ha remarcat que València "serà la primera ciutat en la qual es pose en marxa aquesta iniciativa". Així, ha manifestat "la voluntat de SEPES que ja va anunciar que els més de 450 habitatges que es construiran seran de protecció pública, i molts d'ells s'oferiran en règim de lloguer".

El nou col·legi, una assignatura pendent

Aquest nou pla urbanístic té especial rellevància perquè "inclourà un parc en una zona amb escasses zones verdes, i permetrà la construcció del nou col·legi Sant Ángel de la Guarda, que limitarà amb aqueix parc", ha afegit la vicealcaldessa.

De fet, una vegada executada la urbanització de la zona, l'Ajuntament disposarà del solar per a construir el col·legi a través del Pla Edificant, i després de rebre la delegació de competències per part de la Generalitat. Per això, ha conclòs, "l'Ajuntament ja treballa amb el projecte per a poder licitar l'obra quan es dispose del solar urbanitzat".

Els alumnes d'aquest col·legi van ser traslladats a una instal·lació construïda íntegrament amb barracons en un solar de l'avinguda Gaspar Aguilar confrontant amb l'Hospital Doctor Peset. A l'inici del present curs escolar, FAMPA-València va oferir la seua roda de premsa en aquest centre per a evidenciar la situació dels centres que segueixen encara en aquesta mena d'aules provisionals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento