Comunitat Valenciana

El Govern farà mil pisos protegits en antigues casernes

  • València iniciarà el pla estatal per a combatre la bambolla del lloguer, va anunciar aquest dijous el ministre Ábalos.
  • Del total, hi haurà 525 habitatges de lloguer assequible per a famílies amb rendes baixes i joves. 
  • El Parc d'Artilleria i la Caserna d'Enginyers són els llocs en els quals es construiran.
El parque de Artillería y el Cuartel de Ingenieros se sitúan en la calle San Vicente, el primero hasta Carteros, y el segundo en el cruce con Uruguay.
El parque de Artillería y el Cuartel de Ingenieros se sitúan en la calle San Vicente, el primero hasta Carteros, y el segundo en el cruce con Uruguay.
20MINUTOS.ES
El parque de Artillería y el Cuartel de Ingenieros se sitúan en la calle San Vicente, el primero hasta Carteros, y el segundo en el cruce con Uruguay.

Dos importants sectors del sud de València, el Parc d'Artilleria i la Caserna d'Enginyers, que romanen abandonats des que en els anys noranta van deixar de tenir ús militar, es destinaran a la construcció de quasi 1.000 habitatges protegits, dels quals 525 seran per a lloguer assequible (de preu limitat) dirigit a famílies amb rendes baixes i joves.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va anunciar aquest dijous a València la posada en marxa a nivell nacional del Pla 20.000 habitatges en lloguer assequible amb l'inici de la construcció “immediata” d'un total de 525 habitatges en la ciutat de València.

En concret, 375 estaran situades en el Parc d'Artilleria (dins d'un projecte d'habitatges en marxa) i altres 150 en el Parc Central d'Enginyers, on també hi ha activa una operació immobiliària. Totes aniran destinades a lloguer social. Tots dos enclavaments porten sense ús des que l'Exèrcit va eixir en la dècada dels noranta, però els seus desenvolupaments urbanístics s'han vist llastrats per la indefinició del soterrament de les vies, igual que tot el tram sud del carrer Sant Vicent.

Així ho va avançar el ministre Ábalos als periodistes després de presidir la reunió del jurat del premi de convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta, després de recordar que el Ministeri de Foment ha transferit a l'Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes) 21,5 milions d'euros per a iniciar la construcció de més de 5.300 habitatges en el conjunt d'Espanya i donar així el major impuls possible al pla.

El projecte es va concretar a la vesprada amb la signatura d'un conveni entre la secretària general d'Habitatge, Helena Beunza; el director de Sepes, Alejandro Soler, i el regidor de Desenvolupament Urbà de València, Vicent Sarrià, després del que Foment confia que el procés arranque “en un parell de setmanes”.

Segons va indicar Sarrià, la Caserna d'Enginyers és “un dels punts negres urbanístics de la zona que, a més, té relació amb una dotació educativa fonamental” com és el col·legi públic Sant Àngel de la Guarda, traslladat a barracons en un solar al costat de l'Hospital Doctor Peset mentre es construeix el nou centre escolar.

En el cas del Parc d'Artilleria, s'actuarà sobre vuit parcel·les residencials en les quals es construiran 600 habitatges aproximadament, dels quals 373 s'adscriuran al pla de Foment per al lloguer assequible. Està previst el lliurament dels solars corresponents al setembre de 2021. Pel que fa a Enginyers, consta de cinc parcel·les residencials per a l'edificació d'aproximadament 370 habitatges, de les quals 150 es destinaran al lloguer.

Una reivindicació veïnal històrica 

La urbanització de les antigues casernes militars del carrer Sant Vicent és una reivindicació que es remunta dècades arrere en el temps. Entitats veïnals dels barris del sud de València han demanat en reiterades ocasions la construcció d'habitatges i dotacions en aquests amplis terrenys, però les administracions no han acabat de posar-se d'acord en la fórmula ni en els instruments per a escometre la urbanització, al que es va unir la crisi immobiliària de finals dels anys 2000.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento