Comunitat Valenciana

AECC llança un certamen literari autonòmic per a pacients amb càncer per a explicar històries de superació

  • Les Juntes Provincials de l'Associació Espanyola Contra el Càncer d'Alacant, Castelló i València s'han unit per a promoure el primer certamen literari autonòmic per a pacients amb càncer, un concurs amb l'objectiu de "difondre missatges de superació i de creixement personal i contribuir a la sensibilització i conscienciació de la societat sobre aquesta malaltia".
Cartell del concurs
Cartell del concurs
AECC
Cartell del concurs

Al certamen pot presentar-se qualsevol resident a la Comunitat Valenciana, en tractament o que haja superat la malaltia, i que siga major de 16 anys. Sota el títol 'Molt més per dir', el concurs pretén ser un "altaveu" perquè els pacients afectats per la malaltia compartisquen la seua experiència, narrant-la en forma de relat, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Les obres, que poden estar escrites en castellà o en valencià, hauran d'estar inspirades en valors com "el coratge, esforç i actitud positiva que permeten afrontar la malaltia en qualsevol fase i que, d'aquesta manera, poden ajudar altres persones en la mateixa situació".

Per als especialistes en psicooncologia d'AECC, "cada vegada són més reconegudes els avantatges d'utilitzar l'escriptura com a teràpia clínica en malalties com el càncer". Els beneficis d'aquest tractament es relacionen amb una millora de la comprensió emocional i la conseqüent disminució de nivells d'ansietat en els pacients. A més, també és una ajuda per a l'entorn més proper del pacient que, d'aquesta manera, entén millor les seues emocions i empatiza amb la malaltia, han explicat.

Els relats podran presentar-se de forma presencial, seguint les bases, fins al pròxim 30 de novembre a les 17.00 hores en la seus d'AECC Alacant, Castelló o València o per correu electrònic en alicante@aecc.es; castellon@aecc.es, i valencia@aecc.es, indicant en l'assumpte 'Certamen Literari 'MOLT MÉS PER DIR'.

Les bases del certamen poden descarregar-se des de la pàgina web de l'Associació www.aecc.es en l'enllaç https://www.aecc.es/es/actualidad/noticias/certamen-literari-mucho-mas-por-decir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento