Comunitat Valenciana

Jorge Rodríguez, rebut entre aplaudiments en Ontinyent

  • Un centenar de treballadors del consistori que presideix li han expressat el seu suport.
  • Està "plenament segur" de la seua innocència i considera l'operació "absolutament desmesurada".
Arribada de Rodríguez a l'Ajuntament d'Ontinyent
Arribada de Rodríguez a l'Ajuntament d'Ontinyent
CEDIDA
Arribada de Rodríguez a l'Ajuntament d'Ontinyent

El president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha sigut rebut aquest divendres amb aplaudiments, abraçades i mostres d'afecte d'un nombrós grup de funcionaris, treballadors i alguns veïns que li esperaven en la seua tornada al consistori després de la seua detenció i posada en llibertat en el marc de l'operació Alqueria, segons han assegurat fonts municipals.

L'aplaudiment s'ha prolongat durant més de dos minuts, des de l'arribada del primer edil, sobre les 13.15 hores al consistori, entre un centenar de persones que omplia la planta baixa de l'edifici i que li han expressat mostres d'afecte, amb abraçades i besades, alguns d'ells visiblement emocionats, i als quals Rodríguez ha agraït el seu suport.

Al costat de Rodríguez han accedit al consistori el seu cap de Gabinet, Ricard Gallego, -també detingut i posat en llibertat en la mateixa operació- i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí. La concentració de treballadors, segons fonts municipals, ha sorgit de manera espontània.

Rodríguez ha volgut donar les gràcies "al poble d'Ontinyent per tot el suport que m'ha donat, i per descomptat, del que estic plenament segur és de la meua innocència i de la de tota la gent que ha estat detinguda en aquesta operació absolutament desmesurada", ha dit en unes breus declaracions a la seua arribada. Així mateix, ha donat les gràcies a "tota la gent que segueix creient que efectivament nosaltres som absolutament innocents i que l'única cosa que hem fet ha sigut sempre lluitar per l'interés general, que és el que ens ha portat a la política".

Agraïment

El mateix Rodríguez s'ha fet ressò d'aquesta rebuda en els seus comptes de Twitter i Facebook, on ha pujat algunes imatges del moment i ha escrit el següent missatge: "Vull traslladar el meu agraïment per les mostres d'afecte rebut pels treballadors i treballadores de l'Ajuntament d'Ontinyent, equip municipal i veïns i veïnes que s'han desplaçat hui l'Ajuntament. Gràcies de tot cor! Seguim per Ontinyent!".

Amb posterioritat, Rodríguez s'ha reunit amb els 14 edils del grup socialista en la corporació, que està formada per 21 regidors de tots els grups. El primer edil va aconseguir en les passades eleccions municipals el suport més ampli de tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana, segons les mateixes fonts.

En la trobada, Rodríguez els ha transmés que se sentia "fort" i els ha agraït el suport rebut, tant de la ciutadania com de la militància de base del partit i els seus principals dirigents. Així mateix, els ha traslladat que la interlocutòria de llibertat del Jutjat d'Instrucció número 9 de València no li imposa mesures cautelars ni se li atribueix càrrec per part del jutge.

Convocatòria a donar-li suport en actes

L'alcalde té previst assistir a les 19.45 a la gala de l'esport que se celebra en el Teatre Echegaray. Davant aquest acte, s'està distribuint una convocatòria anònima per xarxes socials i grups de whatsapp, on es fa una crida a "mostrar-li tot l'afecte del seu poble".

"Tota la ciutadania d'Ontinyent està amb el seu alcalde i anirem a mostrar-li el nostre suport. Confiem plenament en ell", afigen. També a través de les xarxes socials hi ha missatges de suport al primer edil en una imatge amb fons roig i l'expressió: "Jo sóc Jorge Rodríguez #humilitat #honradesa #lleialtat".

Operació Alqueria

Rodríguez i altres cinc càrrecs de la Diputació i l'empresa Divalterra van ser detinguts dimecres i aquest dijous van passar a disposició judicial. El jutge els va deixar en llibertat sense mesures cautelars, després d'acollir-se al seu dret a no declarar, en una causa oberta per prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu, en la qual queden investigats, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento