Comunitat Valenciana

Crespo diu que la presumpció d'innocència "es va quedar a banda" i "li van aplicar una sentència en vida"

  • L'exregidor de Festes a l'Ajuntament de València i expresident de la Junta Central Fallera (JCF) Félix Crespo ha afirmat que la presumpció d'innocència de l'exalcaldessa de la ciutat i senadora Rita Barberá "es va quedar a una banda" i que "van acabar aplicant-li una sentència en vida com ha sigut la seua mort".

A la seua arribada al tanatori municipal, on descansen les restes mortals de l'exalcaldessa, l'exedil ha subratllat als mitjans de comunicació que "hui és un dia molt amarg" en què estan "intentant digerir una cosa que per llei natural no esperava ningú".

Segons la seua opinió, la mort de Rita Barberá "vha sigut el cúmul de moltes circumstàncies sense noms i cognoms però que han anat sumant de mica en mica el desgast en una persona que té cor amb sentiments". En este sentit ha indicat que "ni Rita Barberá ni ningú pot assumir les vexacions, el menyspreu, l'insult i l'oblit de tanta gent, uns que van treballar al costat, altres que la van voler al seu moment, altres que la van exalçar".

Ha afirmat que "l'estat de dret, la democràcia i les garanties constitucionals que tots els espanyols tenim a un judici just, a una sentència i a la presumpció d'innocència, es van quedar a una banda i van acabar aplicar-li una sentència en vida com ha sigut la seua mort", ha lamentat.

Félix Crespo considera que ara cal "reflexionar" perquè "la consciència de cadascun arribe fins on creu que ha d'arribar i puguem tindre exemple d'una dona que com a càrrec públic va entregar tota la seua vida a València i a Espanya".

Preguntat per si de cas coincidix amb les declaracions de l'expresident del Govern José María Aznar que el partit la va abandonar, ha assenyalat que "parlar del PP és parlar de moltíssima gent, pel que seria injust". Però a títol individual "hi ha moltes persones, càrrecs orgànics i militants que se n'han anat posicionant sobre el paper que havia de desenvolupar Rita en relació amb el PP", i ha destacat que l'exalcaldessa, com van fer altres persones, es va apartar perquè "no volia perjudicar un partit que va eixir de la democràcia, que ha servit per a consolidar-la i que té darrere a milions de votants capaços de donar tot per un concepte de societat just, igualitari i equitatiu".

"Les afirmacions que ara s'estan fent han d'anar dirigides a aquell que se sent al·ludit i crega que no ha obrat honestament amb Rita Barberá. Cadascú sabrà en el seu fòrum intern, quan es fique al llit de nit, si la consciència li deixa dormir", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento