Autoritzen l’enderroc de naus de Can Ricart en 24 hores

Un grup d'okupes protesten en el Mercat del Born despullats i escridassen a l'alcalde de Barcelona al carrer.
La protesta dels okupes pel desallotjament de Can Ricart es va fer dins i fora del Mercat del Born, ahir. (Alberto Estévez / Efe)
La protesta dels okupes pel desallotjament de Can Ricart es va fer dins i fora del Mercat del Born, ahir. (Alberto Estévez / Efe)
La protesta dels okupes pel desallotjament de Can Ricart es va fer dins i fora del Mercat del Born, ahir. (Alberto Estévez / Efe)
Els propietaris de Can Ricart poden enderrocar les naus no protegides de l’antic recinte fabril del Poblenou en 24 hores. Només cal que revalidin la llicència de demolició.

Un tràmit senzill i "molt ràpid", segons el regidor del districte de Sant Martí, Francesc Narváez, que l’Ajuntament confia que la propietat porti a terme ben aviat.

Aquestes naus, on s’hi preveu construir lofts, són les que van ocupar el col·lectiu d’artistes La Makabra i que van se desallotjades el dimarts passat pels Mossos . Narváez va assegurar que durant el 2007 es començarà a executar les obres d’equipaments que s’inclouen a Can Ricart.

El gerent de l’Associació de Propietaris de Can Ricart, Manel Miret, va explicar que la propietat vol "actuar amb agilitat, perquè el projecte porta molt temps paralitzat".

Esbroncada a l’alcalde

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va ser esbroncat ahir al vespre per desenes d’okupes i simpatitzants de La Makabra que protestaven pel desallotjament fet el dia abans al recinte fabril de Can Ricart.

A la sortida de l’acte de presentació del pla de cultura, l’alcalde va haver de ser escortat pels antidisturbis, quan alguns manifestants li van llençar cervesa.

Boicotegen despullats

Poc abans, un grup d’okupes despullats va irrompre a l’acte celebrat al Mercat del Born per demanar "espais de creació lliures" i van criticar la política cultural del Consitori.

Mentrestant, a fora, altres okupes van parodiar, vestits de policia, el desallotjament.

La Federació de Veïns se sumarà a la manifestació que farà La Makabra demà a la tarda a la plaça Universitat.

Recintes en desús per a la cultura

L’Ajuntament de Barcelona aprovarà el proper 22 de desembre el nou pla estratègic de cultura, que es va presentar ahir al Mercat del Born. El pla preveu aprofitar per a la creació cultural recintes industrials en desús com Fabra i Coats, a Sant Andreu, o l’Escocesa, al Poblenou. També es crearà un centre de producció i difusió per a creadors emergents. A més, es preveu la millora d’equipaments culturals com els museus Macba o CCCB.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento