Els ‘okupes’ instal·len a Can Ricart la nova ‘Makabra’

  • El col·lectiu, que té el suport dels veïns, comença a recuperar les activitats artístiques de la casa evacuada.
  • El nou procés de desallotjament es preveu llarg.
El col·lectiu va iniciar ahir treballs de neteja de dues naus del recinte industrial Can Ricart. (SARA RIERA)
El col·lectiu va iniciar ahir treballs de neteja de dues naus del recinte industrial Can Ricart. (SARA RIERA)
SARA RIERA
El col·lectiu va iniciar ahir treballs de neteja de dues naus del recinte industrial Can Ricart. (SARA RIERA)
La Makabra ressucita a través de Can Ricart. L’ocupació de l’antiga fàbrica del Poblenou per part dels artistes desallotjats va per llarg. Després que el jutge descartés el desallotjament urgent, els okupes van començar ahir a adequar diverses naus per l’assaig d’arts escèniques.
Estem contents d’haver alliberat aquest espai, i ara volem arreglar-lo i condicinar-lo
"Estem contents d’haver alliberat aquest espai, i ara volem arreglar-lo i condicinar-lo", va explicar Nico Bonniure, un dels portaveus dels okupes de Can Ricart.

Un cop finalitzat el setge policial, els okupes s’han organitzat en comissions per cobrir les seves necessitats.

La lluita per espais de creació de La Makabra s’ha unit a la de la Plataforma Salvem Can Ricart, que demana la preservació íntegra del recinte. Els veïns i la plataforma van assistir ahir a l’assemblea que va fer el col·lectiu okupa per donar-los el seu suport.

El portaveu de la plataforma, Manel Andreu, va afirmar que la nova situació "pot ajudar a que l’Ajuntament reconsideri el seu projecte".

Per contra, l’alcalde Jordi Hereu va dir que el futur de Can Ricart ja ha estat decidit «democràticament». Els veïns van queixar-se del setge policial al barri el cap de setmana i volen denunciar-ho al Síndic.

Hereu: "no ens pressionen gens"

L’Ajuntament de Barcelona va rebre crítiques de CiU i PP per deixar que el col·lectiu de la Makabra ocupés Can Ricart. Tant el líder nacionalista, Xavier Trias, com el popular, Alberto Fernández Díaz, van demanar a l’alcalde Jordi Hereu que "no negociï amb els okupes".

L’alcalde van aclarir que la nova okupació "no ens pressiona gens". També el segon tinent alcalde, Jordi Portabella (ERC), va dir que no es pot pactar sota una "actitud d’imposició".

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod Rovira, va demanar "una solució pactada", igual que ICV. L’Ajuntament de Barcelona va dir que "fa anys" que dóna suport a l’art del circ, com ho demostra l’Ateneu Popular de Nou Barris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento