Comunitat Valenciana

Gual (Caixabank) defèn el trasllat a València com "la millor decisió"

  • El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha destacat aquest divendres la "fortalesa comercial" de l'entitat, que ha obtingut en 2017 un benefici de 1.684 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 61%, la "xifra més alta de la seua història". Resultats "especialment meritoris en un any particularment difícil per la tensions polítiques a Catalunya", ha admès, i que demostren que el trasllat de la seua seu social a València "era la millor decisió" per a protegir a clients i empleats.

Així ho ha manifestat en la Junta General Ordinària d'Accionistes de CaixaBank que se celebra en el Palau de Congressos de València, la primera en aquesta ciutat després del trasllat de la seua seu social des de Barcelona per la incertesa política després de l'1-O, i del que hui es compleixen sis mesos.

Segons Gual, el Consell d'Adminstración de Caixabank "va reaccionar davant el repte i va decidir per unanimitat traslladar la seua seu social per a eliminar dubtes" sobre l'entitat, una decisió que s'ha demostrat que era "la millor" per a protegir els interessos de l'entitat, dels seus clients i dels empleats.

Durant la seua intervenció, el president de Caixabak -que ha volgut fer l'ullet a la ciutat dient que anava a pronunciar part del seu discurs "en valencià"- ha assenyalat que 2017 "no ha estat exempt de grans reptes" que l'entitat ha sigut "capaç de superar" tornant a ampliar el seu lideratge en banca minorista.

"Aquesta fortalesa comercial, combinada amb indubtable solvència financera ens ha permès millorar rendibilitat, amb beneficis rècord en 2017 i s'ha traduït en un bon comportament de cotització, de manera que la tornada total de l'acció de Caixabank supera amb escreix els índexs de referència", ha ressaltat.

En el seu discurs, Gual ha repassat l'entorn macroeconòmic i les perspectives per a 2018. "L'economia mundial va créixer un 3,7% i les perspectives per a 2018 també són positives, amb una previsió de creixement del PIB mundial proper al 4%", ha dit.

"Aquest context s'ha beneficiat sens dubte d'un sistema bancari cada vegada més reforçat i amb capacitat de crèdit", no obstant açò, "les entitats han de continuar centrant-se en la contenció de costos i en la reducció dels actius improductius, encara en nivells alts a pesar de l'esforç dels últims anys", ha apuntat.

OBJECTIU 2018: RENDIBILITAT ENTRE EL 9 I 11%

Per al president de Caixabank, la trajectòria de l'entitat és "una història d'èxit que es projecta al futur" i ha mostrat així la seua "satisfacció" pels progressos aconseguits gràcies al Pla Estratègic 2015-2018, que afronta amb "optimisme" el que li queda d'any amb tres objectius claus: anticipar-se a les noves tendències de digitalització -ja compten amb el 55% de clients digitals-, situar la rendibilitat entre el 9% i l'11% i continuar diversificant el negoci cap als segments

més rendibles.

El president de Caixabank ha ressaltat també el "bon comportament" de l'acció en 2017, amb un retorn del 28%, dividends inclosos: 17 punts per damunt de l'IBEX i 13 punts superior a l'índex principal de la banca europea. Amb la distribució del dividend complementari en efectiu de 0,08 euros bruts per acció, que s'abonarà el 13 d'abril, l'import total de remuneració a l'accionista haurà sigut de 0,15 euros bruts per

acció, la qual cosa representa un augment del 15,38% respecte a l'exercici 2016, que va ser de 0,13 euros.

D'aquesta manera, CaixaBank abonarà als seus accionistes 897 milions d'euros en efectiu, la qual cosa equival al 55% del benefici consolidat.Quant a les quotes de mercat de productes retail, ha destacat que tenen una quota de nòmines del 26,3%, en productes d'estalvi i de mitjà termini del 20,5%, del 14,9% en crèdit a empreses, i registren una penetració del 26,7% com a entitat principal de clients particulars a Espanya.

PLA ESTRATÈGIC 2019-2021

A més, Gual ha avançat que estan preparant un nou Pla Estratègic 2019-2021 que es presentarà a la fi de novembre, un "exercici d'ambició, de voluntat de continuar sent referent de creixement en la banca europea", ha apuntat.

En tot cas, "una cosa que no canviarà és el nostre compromís amb un model de banca socialment responsable, com a banc de referència mundial en responsabilitat corporativa i ambició de ser-ho encara més en el futur i complir amb els criteris ètics més exigents". "Això implica assegurar interacció íntegra i transparent en totes les persones que confien en nosaltres" amb una "vocació de servei en la qual nostra obsessió són els clients i la societat, saber detectar les seues necessitats canviants, innovar i oferir millors condicions", ha sentenciat.

En la mateixa línia, el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha

assegurat que ha sigut un any "de profund canvi" però "bo per a l'entitat" i ha apuntat que per a aquest 2018 les prioritats passen per "seguir augmentant el negoci, mantindre la seua fortalesa, fer un pas endavant en digitalització, seguir creant valor en BPI i reforçar el seu compromís com a banca social i responsable".

Les seues perspectives a mitjà termini, ha continuat, seguir desenvolupant les seues "fortaleses": de les majors quotes de mercat del país, oferta integral de productes i serveis, el seu lideratge tecnològic i el seu equip humà. "En un entorn econòmic que s'està tornant més favorable açò està ajudant a "curar les ferides de la duríssima crisi,". "Ens queda recorregut però avancem en la direcció correcta", ha valorat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento