Comunitat Valenciana

1El president de les Corts Valencianes demana "calma i política en majúscules" per a buscar "un marc de convivència"

  • El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha llançat este dilluns "un missatge de tranquil·litat i de calma" al mateix temps que ha demanat que es faça "política en majúscules per a crear un marc de convivència" després dels fets ocorreguts durant el referèndum a Catalunya, que va ser suspès pel Tribunal Constitucional.
Enric Morera
Enric Morera
INMA CABALLER/CORTS
Enric Morera

En declaracions als mitjans després d'assistir a la conferència que ha pronunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el Forum Europa Tribuna Mediterrània, ha indicat que "ningú pot estar satisfet" amb l'ocorregut a una votació "que no tenia garanties" i en la qual es va produir, al seu juí, una "desproporció" en l'actuació policial.

"La falta de política ens porta al conflicte", ha lamentat, per a remarcar que la posició del seu partit, Compromís, és "que hi haja política, que es busquen consensos, acords, política en majúscules". "Calma, responsabilitat, altura de mires i asseure's a una taula per buscar eixe marc de convivència", ha dit.

Per a Morera el "immobilisme" no és la solució i ha demanat que els interlocutors de cada part s'assenten "ràpidament" a parlar perquè "el que no s'ha fet en estos anys" es puga abordar ara, entre altres coses sobre "refer eixe acord constitucional de convivència per al conjunt de l'Estat" perquè "el model d'èxit sorgit al 78 està molt esgotat".

Preguntat sobre alguns comentaris crítics amb l'actitud del PSOE -per exemple, la vicepresidenta, Mónica Oltra, qui va tuitejar "es van abstindre a la investidura de @marianorajoy i ara s'abstenen de buscar una solució. Lligat i ben lligat"- ha indicat que es tracta d'opinions "personals i intransferibles".

Així, en termes generals ha recordat que "al fragor de la batalla es fan comentaris que després, quan ho mires són absolutament improcedents" i ha indicat que no coneix els comentaris en qüestió però ha demanat "responsabilitat".

Sobre la possibilitat que es poguera ressentir l'Acord del Botànic, ha negat la major, recalcant que és l'acord de govern "més estable que ha tingut l'autonomia valenciana des del seu origen i que algú puga dir en un moment alguna cosa altisonant no lleva el treball que s'ha fet" per part d'un Consell "estable, que està treballant d'una forma molt sòlida, molt compacta, molt cohesionada per a donar solució a la vida de les persones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento