Comunitat Valenciana

Educadors d'Especial i Infantil realitzen una jornada de protestes per a exigir millores en la seua situació laboral

  • Educadors d'Educació Especial i Infantil de la Comunitat Valenciana han dut a terme este dilluns una jornada de parades i concentracions de protesta "després de quasi dos anys de lluita sense aconseguir avanços ni millores en la seua situació laboral".
Concentració educadors 18-09-2017
Concentració educadors 18-09-2017
CSIF
Concentració educadors 18-09-2017

Amb el lema 'Dignitat professional. Les educadores també eduquem. No som monitores, som educadores', este col·lectiu pretén "mostrar el seu rebuig a les indignes condicions de treball a les quals els sotmet l'administració". "Som treballadors de l'administració pública. No treballem per a empreses privades", fan notar.

Segons explica la plataforma en un comunicat, "el curs passat s'estaven negociant les funcions d'estos col·lectius en les meses tècniques entre sindicats i administració, però, en no ser acceptada la proposta que pretenia imposar l'administració, les negociacions es van paralitzar".

Els educadors "han volgut mantindre les vagues que ja es van convocar a la fi del curs passat i no cessar en la seua lluita, i per açò han demanat als sindicats convocar parades per a reivindicar un tracte digne en el seu treball i unes millores en les condicions laborals que consideren necessàries per a l'adequada atenció de l'alumnat més vulnerable del sistema escolar i que, per tant, necessita d'una especial protecció per part de l'administració per a aconseguir que la inclusió siga real i efectiva", agreguen.

Per la seua banda, representants de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) han participat en la protesta duta a terme a València, davant la Direcció general de Funció Pública. El sindicat ha reclamat millors condicions laborals per als educadors d'educació especial i, entre altres mesures, exigeix "unes funcions clares per a estos professionals, una distribució horària adequada, una titulació específica o una Oferta d'ocupació públic àmplia".

El sindicat, que subscriu les reivindicacions de la Plataforma d'Educadors, ha exigit també "una distribució horària raonable". Esta proposta contempla 25 hores d'atenció directa, cinc de coordinació i participació en la vida del centre i la resta del temps per a elaboració de materials que necessiten els alumnes. De la mateixa manera, ha demanat que "les empreses concessionàries del servici de menjador es facen càrrec de la seua atenció i de les extraescolars", detalla la central sindical en un comunicat.

Els participants en la protesta, a la qual també s'han sumat els sindicats STAS i UGT, han reclamat un pla de formació estable i concret per als educadors, la integració dels citats educadors en els equips directius, un titulació específica per a la seua tasca o una Oferta d'ocupació pública que ajude a consolidar plantilles en un sector amb alta precarietat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento