Comunitat Valenciana

Podem pregunta a Montón "què pensa fer" amb la sentència que reconeix a metges interins la carrera professional

  • El portaveu de Sanitat del grup parlamentari Podem-Podem, Daniel Geffner, ha presentat una pregunta parlamentària dirigida a la consellera de Sanitat i Salut Universal, Carmen Montón, perquè explique davant el ple dels Corts "què pensa fer" davant la Sentència del Tribunal Superior de Justícia Valenciana (TSJCV) quant a reconéixer el dret de personal estatutari temporal a percebre el complement de carrera professional.
L'activista i diputat en les Corts Valencianes Daniel Geffner
L'activista i diputat en les Corts Valencianes Daniel Geffner
TWITTER DANIEL GEFFNER
L'activista i diputat en les Corts Valencianes Daniel Geffner

El representant de la formació morada ha manifestat que "cal passar de les paraules als fets, perquè el canvi també ha de notar-se en millores en la qualitat de l'ocupació i evitar la discriminació".

Geffner ha recordat, en un comunicat, que el grup parlamentari de Podem va presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat, que va ser aprovada, en la qual se sol·licitava la incorporació durant l'exercici 2017 al calendari de negociació de la mesa sectorial de sanitat l'estudi i planificació d'accions perquè es reconeguera el dret del personal temporal que presta servici en institucions sanitàries, a la carrera i al desenvolupament professional.

El parlamentari ha lamentat que, "malgrat que han transcorregut sis mesos des de l'aprovació de la llei de pressupostos amb l'esmena incorporada, la Conselleria de Sanitat no ha avançat en este sentit".

També ha apuntat que al juliol de l'any passat, la consellera de Sanitat va firmar amb els sindicats representats en la Mesa Sectorial un pacte de legislatura per a la reducció de la temporalitat del personal.

El portaveu de Sanitat ha destacat que una de cada tres persones que treballen en la sanitat pública són interins, i moltes d'elles, porten treballant més de 10 anys en les institucions sanitàries en estes condicions, i se'ls impedix accedir als complements salarials.

Finalment, el diputat ha recordat a Carmen Montón el compromís de disminuir l'alta taxa de temporalitat, "ja que necessitem millorar la qualitat de l'ocupació en el sector sanitari públic per a millorar la qualitat assistencial" i ha incidit que "una bona sanitat pública precisa i mereix unes bones condicions laborals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento