El consum d'alcohol cau amb la prohibició de les 'happy hours'

  • Puja l'abús de la cocaïna.
  • El veto a les ofertes dóna resultats, tot i que el sector de l'oci ho atribueix a la crisi i les alcoholèmies.

El consum d’alcohol en la població catalana comença a caure i una de les explicacions pot ser la prohibició de les ofertes que inciten a beure, com les happy hours. Però també la crisi. Tot i això, aquesta continua sent la droga que genera més addicció.

La consellera de Salut, Marina Geli, va reconèixer ahir que es comença a apreciar un descens en el consum gràcies als canvis en la Llei de Salut Pública, que permet sancionar la publicitat del consum d’alcohol des del passat 1 de novembre.

Salut lloa l’efecte dissuasiu de la mesura, però no oferirà dades concretes del compliment fins al gener. "Jo no crec que el consum baixi tant pel canvi legal, sinó per la crisi o pels controls d’alcoholèmia", ha afirmat el secretari general de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals, Joaquim Boada. "No crec que la lectura de la Generalitat sigui la correcta. L’objectiu no era tant el descens del consum, sinó el de les ingestes indiscriminades»", ha raonat.

Octubre i novembre han estat dolents per al sector, segons el director dels serveis jurídics de la Federació Catalana d’Oci Nocturn, Fernando Martínez, però més per la crisi que pel canvi normatiu. Segons les darreres dades, el 61,9% de la població reconeix haver ingerit alcohol almenys un cop en els darrers 30 dies i la xifra és superior a la mitjana entre el col"lectiu de 15 a 29 anys.

El consum ha baixat tant en l’alcohol (-5,8% del 2005 al 2007) com en el cànnabis (un 9,7% admet haver-ne fumat, un 1,7% menys). En canvi, sí que creix la cocaïna: del 0,7% al 2,6% en aquest període. De fet, el consum de drogues a la nit va allargant-se en l’edat per una mena de «síndrome de Peter Pan», en paraules de la consellera Geli. «És gent que troba en les drogues una manera de prolongar la joventut», ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento