Multa pels clients dels ‘top manta’, de prostitutes i per dormir al carrer

La nova ordenança de civisme de Barcelona preveu sancionar l’ús de la prostitució quan afecti la convivència. Es podran cobrar les multes als de fora de la ciutat i als estrangers.
Si es compleix el calendari previst, els ciutadans que comprin productes als top manta de Barcelona per fer els regals de Reis seran sancionats amb multes de 120 a 500 euros. Aquest és un dels canvis que contempla la nova ordenança de convivència que ahir va presentar l’alcalde Joan Clos.

Principals canvis

Mendicitat: Se sancionarà la que sigui víctima de màfies o la que molesti els ciutadans: el que en diuen «mendicitat agressiva». Posen com a exemple els netejavidres, que tindran multes de 750 a 1.500 euros, i l’ús de menors o de persones incapacitades.

Dormir al carrer: Se’ls traslladarà, per obligació, a les dependències dels serveis socials per tal d’estudiar la seva situació.

‘Top manta’ i prostitució al carrer: Es multarà els qui venen i els qui comprin. En el cas de la prostitució, se sancionarà quan impliqui un «apoderament de l’espai públic» (fins a 500 euros).

Nudisme: Només es podrà realitzar en algunes platges, o quan es faci una autorització expressa.

Patinar: No es podrà fer fora dels espais destinats per fer-ho (de 120 a 3.000 euros).

Orinar: Ni pixar, ni defecar, ni escopir, ni vomitar al carrer (multa de 300 euros).

Bandes: Amb idees racistes o sexistes, o que assetgin menors (de 750 a 3.000 euros).

Pintades i grafits: Multes de 120 a 3.000 euros.

El text, pioner a Espanya, s’ha de discutir amb l’oposició i exposar-lo als ciutadans. Contempla que els menors puguin pagar sancions amb serveis a la comunitat i troba un sistema per cobrar sancions als qui no viuen a Barcelona. Els infractors que delatin les bandes tindran reducció a la sanció.

«Ara cal fer-la complir»

El líder municipal de CiU, Xavier Trias, va dir que l’ordenança «assumeix per fi les propostes de CiU», però que «ara cal fer-les complir». Des del PP, Alberto Fernández Díaz també va afirmar que cal fer-la complir, però va apuntar que la ciutat «ja se li ha anat de les mans a l’alcalde». I va afegir: «no podem escudar-nos en un drama social per permetre activitats irregulars».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento