Comunitat Valenciana

Impulsen un programa per a la reinserció laboral d'aturats de llarga durada a la Zona Nord d'Alacant

L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social 'Impulsalicante' engegarà a la fi d'aquest mes de juliol un Projecte Integral d'Ocupació per a majors de 45 anys de la ciutat d'Alacant, mitjançant el qual 30 persones, preferentment residents en els barris de la Zona Nord i dones, rebran una formació personalitzada durant huit mesos amb la qual poder obtindre un certificat de professionalitat en diferents oficis que els permeten reinserir-se en el mercat laboral.

Al llarg del mes de setembre s'iniciaran les activitats d'orientació i tutorización. Les persones que emplenen íntegrament els itineraris d'orientació i formació, rebran una beca amb una quantia màxima de 1.080 euros.

Impulsalicante ha rebut per a engegar aquest programa una subvenció de 180.000 euros de LABORA, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació de la Generalitat, encarregat de la distribució dels Fons Europeus Next GenerationEU i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

La taxa de persones aturades de llarga durada, majors de 45 anys, aconsegueix el 57% a Alacant, de la qual, més de la meitat, el 56%, correspon a dones. Açò els converteix en un col·lectiu vulnerable i necessitat d'una major intervenció, per part de les administracions públiques, per a evitar que queden exclosos del mercat laboral.

La regidora d'Ocupació i Foment, Mari Carmen de España, ha destacat en un comunicat que activen aquesta proposta formativa per a incentivar la reinserció en el mercat laboral de persones en situació d'atur de llarga durada majors de 45 anys, principalment dones i residents en els barris amb majors taxes d'atur com són els de la Zona Nord. "Açò ens permet donar suport de manera activa a aquest col·lectiu vulnerable al qual prestarà especial atenció l'Ajuntament", ha afegit de España.

PROGRAMA ESPECIALITZAT

Al llarg de huit mesos, 30 persones, 17 dones i 13 homes realitzaran itineraris personalitzats, individuals i grupals, que es completaran amb accions formatives, orientades a obtindre un certificat de professionalitat.

S'han dissenyat tres especialitats de formació, amb una durada d'entre 165 i 205 hores, per a 10 participants cadascuna d'elles, i amb les especialitats de: Competències digitals, Calefacció i climatització domèstiques i Bàsic de Cuina. L'objectiu d'aquestes activitats és millorar la qualificació de l'alumnat i facilitar-los l'accés a noves ocupacions en el mercat laboral.

L'inici del projecte està previst per a finals del mes de juliol i la seu estarà situada en el Centre de Convivència i Participació de Juan XXIII, en el qual es realitzarà l'orientació individual i grupal, així com el seguiment dels itineraris. Les activitats formatives es realitzaran en el Centre de Formació de l'Agència Local i en el Centre d'Ocupació i Formació de la zona nord 'El Tossalet'.

Per a poder participar en el projecte és necessari estar inscrits correctament en les oficines d'Espai LABORA, des d'on es realitzarà la selecció, i complir els requisits d'estar aturat de llarga durada (estar en atur durant 12 mesos dins dels 18 mesos anteriors al moment d'inici del projecte) i major de 45 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento