Comunitat Valenciana

Els mitjans aeris faran descàrregues molt selectives per a evitar reproduccions en l'incendi de Venta del Moro

Els mitjans aeris que treballen per a extingir l'incendi forestal declarat aquest diumenge a la vesprada a Venta del Moro (València) van a fer "descàrregues molt selectives" per a evitar reproduccions del foc. Així mateix, per a les unitats terrestres que participen en aquestes tasques s'ha fet una distribució "molt tècnica" al voltant del perímetre amb la finalitat de que "puguen actuar amb molta rapidesa".
Imatge de l'incendi forestal de Venta del Moro (València)
Imatge de l'incendi forestal de Venta del Moro (València)
112 CV
Imatge de l'incendi forestal de Venta del Moro (València)

Així ho ha indicat aquest dimecres, des del Lloc de Comandament Avançat (PMA) habilitat en la zona de l'incendi, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, després de la reunió de coordinació mantinguda per a avaluar els treballs que es duen a terme.

Ángel ha explicat que en aquesta trobada, els responsables de l'extinció han traslladat, després de fer un torne per a tindre una visió dels 40 quilòmetres de perímetre d'aquest incendi, que "la nit ha sigut molt tranquil·la".

Igualment, ha precisat que durant ella "s'han detectat, a través d'un dron amb una càmera d'infrarojos, els punts calents" i "aquelles circumstàncies que en un moment determinat podrien reactivar l'incendi".

"Les previsions són bones. Tindrem una climatologia que ens ajudarà", ha agregat el responsable autonòmic, que ha indicat que hi ha "un vent important però amb molta càrrega d'humitat".

No obstant açò, ha indicat que s'haurà d'estar pendent de la situació meteorològica de les pròximes hores, atés que segons ha dit aquesta vesprada s'esperen "algunes tempestats que probablement vindran acompanyades d'aparell elèctric", una circumstància que "sempre és un enemic i un perill" que es pot tindre.

José María Ángel ha considerat que aquest és "moment de felicitar" als "grans professionals" que treballen en l'extinció de l'incendi de Venta del Moro i ha destacat que "han evitat una catàstrofe mediambiental a les Gorges del Cabriol", zona natural pròxima als terrenys afectats pel foc.

"PERÍCIA" I "DIAGNÒSTIC"

"Afortunadament, el treball, la perícia, el diagnòstic i l'estratègia que han mantingut ha salvat una Reserva de la Biosfera. Podem estar molt orgullosos els valencians d'aquests professionals i d'haver salvat aquesta reserva de la Biosfera que ens ajuda a mantindre la reserva natural de tots els valencians", ha subratllat.

Emergències de la Generalitat valenciana ha indicat a través de les seues xarxes socials que el nivell de preemergència de risc d'incendis forestals per a aquest dimecres és extrem a l'interior de la província de València i alt a tota la província d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento