Comunitat Valenciana

Calero, proclamada senadora

El ple de les Corts ha proclamat aquest dimecres a l'exdelegada del Govern Gloria Calero com a nova senadora territorial en representació de la Comunitat Valenciana amb un total de 45 vots a favor.
Archivo - Arxiu - Gloria Calero en una imatge d'arxiu
Archivo - Arxiu - Gloria Calero en una imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - Gloria Calero en una imatge d'arxiu

Calero (PSPV) deixa així el lloc de delegada, que assumirà la regidora socialista de València Pilar Bernabé, per a ocupar el seient en el Senat de Josefina Bueno, nomenada recentment consellera d'Innovació i Universitats. La seua candidatura compta amb Josep Tur, exalcalde de la Vall d'Uixó (Castelló), com a suplent.

La votació s'ha realitzat de manera secreta per paperetes, com marca la llei, i amb l'assistència de Calero a l'hemicicle. Cinc diputats han votat de manera telemàtica, entre ells la síndica de Compromís, Papi Robles, i la portaveu adjunta de la coalició i nova vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas.

La ja exdelegada, infermera de professió, va ser regidora i alcaldessa a Sagunt (València) i membre de l'executiva federal del PSOE. En una carta de comiat va afirmar que era un "immens honor" que hagueren pensat en ella per a representar als valencians en la Cambra alta.

Aquest ple específic de les Corts per a la proclamació de la senadora, abans d'una sessió ordinària, ha arrancat amb un minut de silenci per les morts del passat divendres a la tanca de Melilla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento