Comunitat Valenciana

Justícia augmenta enguany un 5,2% la dotació del torn d'ofici fins a superar els 51 milions

La Conselleria de Justícia ha augmentat enguany un 5,2% la dotació per a l'Assistència Jurídica Gratuïta que inclou, en la seua major part, el Torn d'Ofici de l'Advocacia i la Procura, així com els honoraris de professionals que presten un altre tipus d'assistència lletrada que la Generalitat assumeix per a els qui no poden pagar-li-la.
Archivo - Ciutat de la Justícia en imatge d'arxiu
Archivo - Ciutat de la Justícia en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Archivo - Ciutat de la Justícia en imatge d'arxiu

Així s'ha posat de manifest en la reunió anual del Consell Assessor de Justícia Gratuïta, que s'ha celebrat aquest dijous amb l'assistència del director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, la directora general de Modernització i Relacions amb l'Administració de Justícia, Àngels Bixquert, i representants de l'Advocacia i la Procura de la Comunitat Valenciana, així com de jutges i lletrats, segons la Generalitat.

Així, durant la trobada, s'ha informat que la dotació pressupostària per a pagar les actuacions d'advocats i procuradors per a aquest 2022 ascendeix als 51.095.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 5,2% en relació amb l'any anterior, en el qual es van destinar a aquesta fi un total de 48.528.100 euros.

En concret, l'Advocacia ha passat de tindre consignats fins el 40,8 milions d'euros en 2021 a 43 en 2022, mentre que la Procura ha experimentat un increment des dels 6,3 milions als 6,7. En aquest sentit, la Generalitat, en 2021, va pagar 145.197 actuacions de l'Advocacia i 117.459 de la Procura i va rebre 114.433 sol·licituds d'assistència gratuïta.

Sobre aquest tema, el director general García Añón, ha recordat que "des de 2015, l'augment de les dotacions per a la Justícia Gratuïta ha sigut constant en cada exercici pressupostari de manera que l'augment total en set anys ha sigut del 120 %, doncs hem passat dels 23,2 milions d'aquell any als 51 actuals".

En aquest sentit, ha destacat que, amb aquests increments, els professionals de l'Advocacia i la Procura del Torn d'Ofici són els millor pagats de totes les comunitats autònomes amb competències en Justícia, així com els que exerceixen en els territoris sota la gestió del Ministeri competent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento