Comunitat Valenciana

The Paelleta, Lucia Castelló i Tia Visantica guanyen el II concurs de TikTok en valencià de Plataforma per la Llengua

The Paelleta, Lucia Castelló i la Tia Visantica són les guanyadores, triades entre 38 participants, de la segona edició del concurs de TikTok en valencià, impulsat per la Plataforma per la Llengua amb l'objectiu "d'incentivar la llengua pròpia en aquesta xarxa social, la que més fan servir els joves entre 12 i 20 anys".
Cartell del concurs
Cartell del concurs
PLATAFORMA PER LA LLENGUA
Cartell del concurs

Així ho ha anunciat l'ONG del valencià en un comunicat aquest dimarts, en què ha reiterat la seua voluntat d'impulsar nous talents en valencià per configurar "un star system en aquesta llengua".

Els guanyadors han sigut premiats amb un kit de gravació, una col·laboració amb un tiktoker viral en valencià i una promoció de tres vídeos a TikTok per fer conèixer el canal.

A més, en els pròxims mesos l'entitat organitzarà la 1a Trobada de tiktokers en valencià, on podran participar tots els concursants, segons ha anunciat l'ONG del valencià en un comunicat.

TRES CATEGORIES

En la categoria de fins a 16 anys, la guanyadora ha sigut The Paelleta. El jurat considera que es tracta d'un vídeo "ben editat, molt dinàmic i que posa en valor la música en valencià".

Quant a la categoria entre 16 i 20 anys, ha sigut guanyadora Lucia Castelló, de qui el jurat n'ha valorat especialment "els gags que funcionen en la comunicació, la naturalitat i l'edició ben treballada".

I, per últim, en la categoria de majors de 20 anys, la premiada és la Tia Visantica. "Se n'ha valorat l'actuació, la creació d'un personatge divertit, el vestuari, l'edició i el missatge de la importància de fer contingut en valencià", han expressat.

TALLERS TIKTOK EN VALENCIÀ

L'ONG del valencià aposta per impulsar el valencià a TikTok. Per això, l'entitat també ha impulsat durant aquest curs escolar l'organització de gairebé 40 tallers de TikTok en valencià en diferents instituts, a càrrec de l'influencer Fran Tudela, més conegut com a @Cabrafotuda.

A més, en els pròxims mesos, l'entitat també organitzarà la 1a Trobada de tiktokers en valencià, que comptarà amb la presència de reconeguts tiktokers i on podran participar tots els concursants.

Totes aquestes iniciatives s'emmarquen en el projecte "TikTok en valencià" impulsat per Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento