Comunitat Valenciana

AMP.- Prenen possessió els nous consellers del govern valencià amb més dones de la història

Els nous consellers nomenats aquest cap de setmana pel president de la Generalitat, Ximo Puig, han pres aquest dilluns possessió dels seus càrrecs, conformant el govern valencià amb més dones de la història.
Presa de possessió dels nous consellers en el Palau de la Generalitat
Presa de possessió dels nous consellers en el Palau de la Generalitat
JORGE GIL - EUROPA PRESS
Presa de possessió dels nous consellers en el Palau de la Generalitat

Tots ells han promès el seu càrrec -tres en valencià i dos en castellà- en un acte celebrat en el Palau de la Generalitat, després que la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, haja llegit els decrets del seu nomenament en un acte solemne que ha comptat amb la presència de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

Els quatre nous consellers i Arcadi España, que canvia de cartera, han optat per prometre "complir amb fidelitat les obligacions del càrrec amb lleialtat al Rei, guardar i fer guardar la Constitució com a normal fonamental de l'Estat i l'Estatut d'Autonomia i mantindre el secret de les deliberacions del Consell".

En la seua intervenció, el president, Ximo Puig, ha tornat a destacar que aquest nou equip naix amb la missió de "rellançar la Comunitat Valenciana i reorientar l'acció de govern" iniciada en 2015. Un projecte "absolutament vigent" que s'actualitza per l'escenari derivat de la pandèmia, la guerra d'Ucraïna i la crisi energètica.

La primera a prendre possessió del seu càrrec ha sigut la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, que ha promès el seu càrrec en castellà, seguida de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat,Rebeca Torró, que ho ha fet en valencià.

A continuació, el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública Miguel Mínguez, -únic que portava mascareta- també en castellà; la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, en valencià i, finalment, Arcadi España, que passa d'Obres Públiques a Hisenda i Model Econòmic, ha promès el seu nou càrrec també en valencià.

A l'acte han acudit numeros representants de la vida política, institucional, empresarial i social valenciana, així com els consellers ixents. Els actes de traspàs de carteres se celebraran aquesta vesprada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento