Comunitat Valenciana

L'hospital La Fe de València celebra el Dia del Xiquet Hospitalitzat amb l'intercanvi de missatges d'ànim

L'Hospital Universitari i Politènic La Fe de València se suma aquest divendres a la celebració del Dia Internacional del Xiquet Hospitalitzat amb activitats dirigides a rendir homenatges als pacients pediàtrics hospitalitzats i traure'ls de la seua rutina habitual durant l'estada.
La Fe organitza diverses activitats lúdiques per a celebrar el Dia del Xiquet Hospitalitzat
La Fe organitza diverses activitats lúdiques per a celebrar el Dia del Xiquet Hospitalitzat
HOSPITAL LA FE
La Fe organitza diverses activitats lúdiques per a celebrar el Dia del Xiquet Hospitalitzat

Els xiquets ingressats, el personal que els atén, tant sanitari com no sanitari, les docents de la unitat pedagògica hospitalària, familiars i amistats han eixit de les habitacions i s'han acostat el vestíbul per a col·locar una pancarta commemorativa de l'homenatge. Els menors hospitalitzats també s'han intercanviat targetes amb missatges de suport i ànim que han elaborat en classe.

Aquesta activitat té com a objectiu que els xiquets hospitalitzats socialitzen entre ells, coneguen a altres menors en la seua mateixa situació i compartisquen emocions i experiències. Una manera de reduir eixe sentiment de solitud que pot produir estar ingressat. "Ningú millor que ells sap com se senten; donar-los la possibilitat de poder expressar-ho i compartir-ho amb algú que està passant per una situació similar és molt positiu per a la seua salut emocional", destaca la coordinadora de la unitat pedagògica, Carmen Narciso.

Després de l'intercanvi de targetes s'ha realitzat un llançament de globus des del balcó del vestíbul. Amb aquest acte simbòlic, els menors agraeixen l'entrega i dedicació de les seues famílies i la tasca diària del personal soci-sanitari i de l'equip de voluntariat. De fons ha sonat la cançó 'Un mar de besos' del grup valencià Bombai.

En finalitzar, xiquets i adolescents hospitalitzats, tant els que han pogut assistir a la celebració com els quals estan en les seues habitacions, han rebut un obsequi. Han estat acompanyats per Eva Salvo, gerent del departament València La Fe, i part de l'equip directiu i de l'àrea assistencial del xiquet.

La data escollida per les entitats promotores per a instaurar el Dia del Xiquet Hospitalitzat és el 13 de maig perquè un dia com eixe, en 1986, es va emetre la resolució de la Carta dels Drets del Xiquet Hospitalitzat per part del Parlament Europeu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento