Comunitat Valenciana

El TS confirma que l'exalcalde Echávarri (PSPV) prevaricà en el cas Comerç i en l'acomiadament de la cunyada de Barcala

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha confirmat que l'exalcalde d'Alacant amb el PSPV, Gabriel Echávarri, va prevaricar en els dos processos judicials coneguts com el 'cas Comerç' i l'acomiadament d'una funcionària interina de l'Ajuntament que va resultar ser la cunyada de l'actual primer edil, Luis Barcala, qui aleshores ocupava el càrrec de regidor en l'oposició.
Archivo - Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Archivo - Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Archivo - Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu

L'alt tribunal absol, en la primera causa qui fóra cap de gabinet del primer edil, Eduardo Díez, i rebaixa la condemna imposada a l'ex-assessor Pedro de Gea.

En la primera causa, que obeeix a unes contractacions irregulars realitzades des de la Regidoria de Comerç, s'estableix una pena de huit anys i mig d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic -rebaixant la condemna que havia elevat a 12 anys el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i deixant-la en la que va determinar l'Audiència d'Alacant-.

Per l'acomiadament de l'empleada com a represàlia davant una denúncia plantejada pel PP contra l'aleshores alcalde, se li ratifiquen quatre anys i mig d'inhabilitació que va imposar el TSJCV que, en aquest cas, va rebaixar els 9 anys de la sala de primera instància.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento