Comunitat Valenciana

Alice Kellen: "La novel·la romàntica està donant moltíssima visibilitat a la diversitat"

L'escriptora valenciana Alice Kellen assegura que la novel·la romàntica actual, que s'allunya de la idea d'alguna cosa "cursi i edulcorat", és un gènere que "està donant moltíssima visibilitat a la diversitat", ja que "s'atreveix a abordar moltíssims temes que són tabú i, a més, des d'un punt de vista femení, que ha tingut menys protagonisme fins ara en tots els sentits".
Archivo - Arxiu- L'escriptora Alice Kellen
Archivo - Arxiu- L'escriptora Alice Kellen
GREG A.SEBASTIAN
Archivo - Arxiu- L'escriptora Alice Kellen

Ara, apunta, "han augmentat les vendes i és important deixar arrere els prejuís i endinsar-se en novel·les que no són només històries d'amor, sinó molt més. És qüestió d'aconseguir que la gent li done una oportunitat".

Així ho ha asseverat l'autora en una entrevista concedida a Europa Press amb motiu del llançament de la seua nova obra, 'El mapa de los anhelos' (Planeta).

En aquesta ocasió, la trama arranca amb Grace, una xica que havia de salvar la vida de la seua germana mitjançant una donació de cèl·lules que, finalment, solament va aconseguir frenar la seua leucèmia de forma temporal. Quan Lucy mor, pareix que la vida de la protagonista deixa de tindre sentit. No obstant açò, l'aparició d'un mapa dels anhels donarà un gir a la història.

La narració està plantejada a manera de "puzle", amb un "dosatge de la informació" que fa, per exemple, que el protagonista masculí siga un misteri fins a ben entrat el relat. "Una de les coses més difícils d'aquest projecte ha sigut decidir què conte i què calle", ha postil·lat.

"En l'eix d'aquesta novel·la es troba l'amor, però també altres temes com la família, la pèrdua, la malaltia i, sobretot, la cerca d'un mateix", diu Alice Kellen, que constata l'evolució que suposa en la seua trajectòria cada nou títol.

"MÉS SUBTIL I INTROSPECTIVA"

En aquest sentit, creu que s'està tornant "més subtil i introspectiva perquè el lector puga fer la seua part del treball, per així dir-ho".

A més, subratlla que 'El mapa de los anhelos' és una novel·la "que poden llegir xiques de 16 anys, però també persones de 30, 40 o 50". De fet, comenta que sempre li dóna a llegir els manuscrits a la seua mare, de 57 anys, per a li done la seua opinió i "una altra perspectiva".

Alice Kellen (València, 1989) ha convençut a més d'un milió de lectors amb títols com 'Sigue lloviendo', 'El día que dejó de nevar en Alaska', 'El chico que dibujaba constelaciones', '33 razones para volver a verte', '23 otoños antes de ti', '13 locuras para regalarte' 'Las alas de Sophie'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento