Comunitat Valenciana

SUST.- Una tortuga llaüt de 230 quilos es recupera a l'Oceanogràfic i tornarà al mar

La tortuga llaüt de 230 quilos que va aparéixer dissabte passat a aigües de Mazarrón (Múrcia) es recupera favorablement a l'Oceanogràfic de València de les greus ferides en les seues aletes i closca gràcies a la tasca de veterinaris i biòlegs que l'han atès després d'haver quedat enmalladada en un llibant de pesca.
La tortuga llaüt de 230 quilos a la seua arribada a l'Oceanogràfic de València
La tortuga llaüt de 230 quilos a la seua arribada a l'Oceanogràfic de València
OCEANOGRÀFIC
La tortuga llaüt de 230 quilos a la seua arribada a l'Oceanogràfic de València

Aquest animal, de quasi metre i mig de llarg, va ser traslladat d'urgència al centre de recuperació d'animals marins pels tècnics de la direcció general de Medi Natural i del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de la Regió de Múrcia.

Els professionals de l'aquari van realitzar els procediments veterinaris corresponents (exploració física, ecografia, analítica sanguínia...) i van sanar les múltiples lesions i erosions que presentava a tot el cos.

Encara que el seu estat inicial era molt feble, la tortuga està responent favorablement al tractament i serà retornada al mar.

La tortuga llaüt (Dermochelys coriacea) és una de les espècies de tortuga més grans que existeix, ja que pot arribar a pesar 600 quilos, i de la qual encara es desconeixen molts aspectes sobre la seua biologia.

DISPOSITIU EN LA CLOSCA

Per açò s'ha instal·lat a l'exemplar un dispositiu satelital a la closca que permetrà conéixer els seus pròxims moviments quan torne al mar, la qual cosa aportarà als científics informació sobre les rutes i el comportament al mar d'aquests fascinants animals.

La llista roja d'espècies amenaçades classifica com a "vulnerable" a la tortuga llaüt i Espanya també la inclou en el llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento