Comunitat Valenciana

La Biblioteca d'Humanitats Joan Reglà de la UV obri una secció del còmic amb més d'un miler de referències

La Biblioteca d'Humanitats Joan Reglà de la Universitat de València (UV) inaugura aquest dijous una àmplia secció de còmic que inclou la col·lecció "més important" de llibres i publicacions teòriques sobre historietes que hi ha en l'àmbit universitari espanyol.
Secció de còmic de la Biblioteca Joan Reglà de la UV
Secció de còmic de la Biblioteca Joan Reglà de la UV
UV
Secció de còmic de la Biblioteca Joan Reglà de la UV

Amb el suport de la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València, la col·lecció teòrica, que estarà a la disposició d'estudiants i investigadors, inclou més de 1.000 referències que permetran consolidar la investigació transversal sobre còmic en la institució acadèmica des d'àmbits tan variats com la història de l'art, la sociologia, l'educació, la filologia o les aplicacions en ciències, fet que afavorirà el treball d'aquells que vullguen realitzar els seus treballs d'investigació acadèmica en aquestes àrees.

Des de la UV subratllen que l'auge de l'interés per la investigació en còmic, traduït en un nombre creixent de tesis doctorals i treballs de final de grau i màster, així com la implantació d'estudis sobre còmic tant en graus oficials com a propis, tindrà un important suport gràcies a aquesta secció que estarà puntualment actualitzada amb les publicacions que apareguen en aquest camp.

A més, la secció disposarà d'un ampli catàleg de còmics, que permetrà analitzar la realitat d'un art en contínua evolució. La inauguració d'aquesta secció, que té un mural realitzat expressament per Barbiturikilss (Bàrbara Sebastián), se celebrarà el dijous 24 de febrer, a les 18.30 hores, amb la conferència d'Antonio Altarriba 'La investigación de cómic en España'.

PREMI NACIONAL

Altarriba, reconegut autor guardonat amb el Premi Nacional de Còmic, és a més un dels acadèmics pioners en la investigació d'historieta il·lustrada a Espanya, i va realitzar una de les primeres tesis doctorals sobre còmic que es van llegir en el nostre país. La conferència tindrà lloc en la Sala de Formació de la Biblioteca i explicarà a més amb la participació de Barbiturikilss i Álvaro Pons, Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València.

Antonio Altarriba (Saragossa, 1952), catedràtic de filologia francesa en la Universitat del País Basc, ha desenvolupat en paral·lel una intensa carrera com a assagista, escriptor i guionista de còmic. Autor d'assajos pioners com 'Comicsarías' (amb Antoni Remesar, 1987) o 'La España del Tebeo' (2001) i fundador de revistes fonamentals com Neuróptica, ha treballat també com a guionista de còmic des dels anys 80.

La seua carrera es va consolidar a partir de la publicació de 'El arte de volar' (Ponent, 2009), al costat de Kim, que rebria el premi Nacional de Còmic. L'obra forma un díptic fonamental sobre la història d'Espanya amb 'El ala rota' (2016).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento