Comunitat Valenciana

Nova temporada del programa 'El mur' en la ràdio d'À Punt

El programa 'El mur' torna aquest cap de setmana a la sintonia de la ràdio d'À Punt amb l'estrena de la nova temporada d'aquesta sèrie documental de podcast de ràdio multimèdia. El diumenge 13 de febrer és el dia triat per al llançament, amb l'ànim de coincidir amb la celebració del Dia Mundial de la Ràdio.
El Mur
El Mur
À PUNT
El Mur

'El mur, noms de la memòria', consta de 13 capítols, de 25 minuts de durada, dedicats cadascun d'ells a recuperar la memòria d'un personatge històric de la Comunitat Valenciana que va ser víctima del franquisme i de l'oblit. La sèrie sobre memòria democràtica és un projecte, dirigit i presentat pel periodista Carlos López Olano, fruit d'un projecte de col·laboració entre la Universitat de València i À Punt.

En aquesta nova temporada, 'El mur' posa el focus en les històries de dones i homes procedents de pobles de tot el territori valencià. Entre ells, destaquen noms com els de Josep Almudéver; María la Javelina; Teresa/Florencio Pla, la Pastora; Paco Aura; Pilar Soler i Vicente Rojo. Polítics i polítiques, militars i milicianes, mestres i guerrilleres. Tots ells van patir el fam, la misèria i la lluita clandestina.

Les històries dels protagonistes permetran als oients recordar el temps, les circumstàncies i la repressió que van patir moltes persones, conegudes i també anònimes, a la Comunitat. En la temporada anterior, 'El mur' es va dedicar a recórrer geogràficament els llocs on la guerra i la dictadura van fer estralls. Un treball pel qual va ser guardonat en la categoria d'innovació en els 21 Premis Radio Asociación.

El podcast 'El mur' es completa amb reportatges multimèdia i documentació addicional que s'arreplega en el web d'À Punt:

Mostrar comentarios

Códigos Descuento