Comunitat Valenciana

Puig confia a vacunar abans de Nadal a l'alumnat de 9 a 11 anys

  • La previsió és abastar entre els dies 15 i 22 de desembre a tots els escolars entre 4t i 6é d'Educació Primària.
  • La Generalitat Valenciana ha traslladat tota la documentació necessària sobre el dispositiu als centres.
03/08/2021.- Alcantarilla , Murcia . Vacunaciones masivas contra la Covid-19 con la vacuna moderna a menores y mayores en el Pabellon Jara Carrillo de Alcantarilla con colas de 45 min de espera .
Imatge d'un sanitari preparant una dosi de la vacuna contra la Covid-19 (arxiu).
Javier Carrion
03/08/2021.- Alcantarilla , Murcia . Vacunaciones masivas contra la Covid-19 con la vacuna moderna a menores y mayores en el Pabellon Jara Carrillo de Alcantarilla con colas de 45 min de espera .

El «planejament» de l'administració valenciana és que els alumnes d'Educació Especial i els de 11, 10 i 9 anys estiguen «tots» vacunats abans de les vacances de Nadal i la resta siguen vacunats quan tornen a l'escola. Així ho va afirmar ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui va recordar que la primera fase de la vacunació infantil en la Comunitat Valenciana arrancarà demà en els centres escolars.

Ahir mateix, la Delegació del Govern va confirmar l'arribada de la primera remesa de 150.000 dosis de la vacuna de Pfizer per a menors de 12 anys. Aquestes van arribar primer a Madrid i, des d'allí, van començar a repartir-se per totes les regions de manera proporcional a la seua població diana.

La Generalitat ha remés als centres educatius de les tres províncies la informació i l'autorització que hauran de signar els progenitors i tutors legals per a permetre la vacunació dels menors de 12 anys. 

En una carta rubricada pels secretaris autonòmics d'Educació i Salut Pública, Miguel Soler i Isaura Navarro, respectivament, s'assenyala als equips directius dels col·legis que, a conseqüència de les dosis rebudes en la Comunitat Valenciana, la primera fase d'aquesta vacunació es realitzarà entre els dies 15 i 22 de desembre i en ella es vacunarà a tot l'alumnat que curse estudis entre 4t i 6é d'Educació Primària.

Des dels centres docents han de traslladar a les mares, pares i persones representants legals de l'alumnat un full informatiu que l'administració ha adjuntat a la carta i que conté un qüestionari amb informació rellevant per a la immunització i un document d'autorització de la vacunació de xiquets en l'àmbit escolar. 

El centre haurà de disposar de la documentació signada per les famílies al llarg del matí de hui, 14 de desembre. A més, Sanitat i Educació permetran que, de manera puntual, un membre de la família acompanye a cada xiquet en el moment de la vacunació en els centres educatius amb la finalitat de «facilitar» el procés d'immunització i atendre l'acompanyament emocional dels menors.

Així ho van decidir ahir tots dos departaments després d’«escoltar els diferents agents de la comunitat educativa». 

3a dosi a majors de 60 anys

Al cap del Consell, Ximo Puig, se li va preguntar també ahir a Alcoi (Alacant) per l'administració de la tercera dosi als menors de 60 d'anys, una qüestió sobre la qual el Consell «actuarà amb la màxima serietat i de la manera més coordinada possible».

En aquest sentit, va recordar que «la decisió de quines són les persones que es vacunen a cada moment s'adopten en el si del Consell Interterritorial on estan el Ministeri de Sanitat i les CCAA. Fins hui el que s'està fent és vacunar a les persones majors de 60 anys i també a les vacunades amb Janssen, i ara, a partir del dimecres, als xiquets», va dir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento