Comunitat Valenciana

Naix #RussafaCrea, un cicle per a "recuperar el protagonisme de la vida cultural" del barri

  • La primera proposta, protagonitzada per tres escriptores, se celebrarà el dijous 9 de desembre a la Sala Russafa.
Archivo - Arxiu - Bàrbara Blasco, XVI Premi Tusquets Editors de Novel·la amb 'Dicen los síntomas'
Bàrbara Blasco, XVI Premi Tusquets Editors de Novel·la amb 'Dicen los síntomas' (arxiu).
TUSQUETS EDITORES DE NOVELA
Archivo - Arxiu - Bàrbara Blasco, XVI Premi Tusquets Editors de Novel·la amb 'Dicen los síntomas'

La Sala Russafa de València, en col·laboració amb altres associacions, col·lectius, artistes i creadors del barri, inicia el cicle de trobades periòdiques #RussafaCrea, que aposta per "recuperar el protagonisme de la vida cultural" d'aquesta àrea. Les escriptores residents en el barri Bàrbara Blasco, Lola Mascarell i Elisa Ferrer -conegudes com 'Las Tres de Tusquets' per publicar en aquesta editorial- seran les encarregades d'obrir les activitats.

La iniciativa reacciona al fet que, d'un temps a ara, la cultura 'russafera' "fa esforços per mantindre múscul en uns carrers cada vegada més coneguts per la seua vida d'oci nocturn i restauració, deixant potser en segon pla un dels valors més destacats de la comunitat que habita aquests carrers, les seues inquietuds expressives i la capacitat de gestionar i crear cultura, de la qual gaudeixen tant els veïns com els visitants de dins i fora de la ciutat".

Les arts plàstiques i escèniques, la música, l'audiovisual, la fotografia o la literatura són alguns dels eixos sobre els quals aniran versant aquestes trobades obertes al públic.

La literatura obrirà foc amb dues guanyadores del Premi Tusquets de Novel·la: Elisa Ferrer, per 'Temporada de avispas', i Bàrbara Blasco, per 'Dicen los síntomas', amb Lola Mascarell, que recentment ha presentat en la mateixa editorial 'Nosotras ya no estaremos'.

L'acte, d'accés gratuït, se celebrarà el dijous 9 de desembre a les 19.30 hores, estarà moderat pel periodista cultural Joan Carles Martí, però també estarà obert als assistents, amb la possibilitat d'establir una conversa amb les autores.

Fins a completar l'aforament, el pati de butaques podrà rebre als assistents seguint el protocol covid (ús de mascareta obligatori en tot moment). I, en el hall del centre, un stand de la llibreria Bartleby disposarà d'exemplars d'obres de les autores.

Serà "la primera d'una sèrie de trobades participatives i periòdiques, obertes a la iniciativa dels propis creadors, col·lectius i associacions veïnals, amb les quals Sala Russafa vol tornar a posar el focus en un dels signes més distintius del barri, el seu potencial cultural", conclouen els promotors del cicle.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento