Comunitat Valenciana

Auxilien a una xiqueta desemparada en un cotxe i detenen la seua mare per abandonar-la per a anar de festa

Agents de la Policia Local de Sueca (València) han auxiliat a una menor que es trobava desemparada i mullada de matinada a l'interior d'un cotxe, després del que han detingut la seua mare per presumptament abandonar-la allí per a anar a una discoteca.
Archivo - Imatge d'arxiu de la Policia Local de Sueca al Perelló
Archivo - Imatge d'arxiu de la Policia Local de Sueca al Perelló
AYUNTAMIENTO DE SUECA
Archivo - Imatge d'arxiu de la Policia Local de Sueca al Perelló

L'actuació es va produir dissabte passat, dins del dispositiu desplegat per la pluja i per les concentracions i botellons de joves en les zones d'oci de la ciutat, informa el consistori.

Després de rebre l'avís del 112, els policies van desplegar tots els recursos per a intentar localitzar la menor de deu anys, qui va ser la que va telefonar demanant ajuda després que la seua mare l'haguera deixat en el cotxe mentre acudia a una discoteca.

La xiqueta desconeixia el lloc exacte on estava, ja que no residia a Sueca, però va ser localitzada als pocs minuts amb la roba mullada, nerviosa i plorant a l'interior del vehicle aparcat en un carrer.

Una vegada calmada i assistida, després de rebre aliment i robad'abric, la menor va ser atesa personalment per una agent de la Policia Local amb formació en psicologia per a intentar evitar, o minimitzar en la mesura que siga possible, les conseqüències d'aquesta experiència.

Al mateix temps es van realitzar les corresponents diligències contra la mare per un delicte d'abandó de menors, en haver deixat presumptament a la menor de forma conscient, amb risc greu per a la seua integritat o la seua vida. També es va traslladar la comunicació al departament de Servicis Socials per al seu estudi i seguiment.

La mare de la xiqueta va ser detinguda posteriorment en la caserna de la Guàrdia Civil, on va acudir en no trobar a la seua filla, per un presumpte delicte d'abandó d'obligacions familiars.

Com a regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez destaca la humanitat i sensibilitat dels agents en aquesta actuació en la qual "es van bolcar" per a proporcionar atenció a la xiqueta i tractar de mitigar els possibles efectes traumàtics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento