Comunitat Valenciana

Puig es mostra "respectuós" amb la investigació a Europa sobre abusos sexuals en centres de menors

  • El president de la Generalitat Valenciana critica la "utilització política" que ha fet el PP sobre aquest tema.
Archivo - Arxiu - El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig (arxiu).
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat "respectuós" amb la investigació que ha demanat el Parlament Europeu a la Comissió sobre abusos sexuals relacionats amb centres de menors a la Comunitat Valenciana, encara que ha criticat la "utilització política" d'aquesta qüestió i de les institucions.

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu, que presideix l'exministra 'popular' Dolors Montserrat, ha demanat a la Comissió Europea que duga a terme una investigació preliminar sobre casos d'abusos sexuals relacionats amb centres de menors a la Comunitat Valenciana, després d'una comunicació de la diputada 'popular' en Les Corts Elena Bastidas sobre casos d'abusos sexuals relacionats amb aquestes instal·lacions depenents de la Conselleria d'Igualtat, dirigida per Mónica Oltra. Entre els quals es troba precisament la condemna al seu ex-marit, educador en un d'ells, per abusar d'una menor tutelada.

En declaracions als mitjans aquest dijous, Puig ha indicat que si la comissió "té alguna necessitat d'informació per part de la Generalitat se li transmetrà "com en totes les ocasions".

"Una altra cosa és la utilització política d'aquesta qüestió. Nosaltres som respectuosos encara que a voltes no s'atenga l'esperit de cada institució", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento